Hivatalos: Vettel marad az F1-ben, az Aston Martinnál folytatja! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Vettel marad az F1-ben, az Aston Martinnál folytatja!

HIRDETÉS
A jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Pointnál folytatja Forma-1-es pályafutását 2021-ben Sebastian Vettel – jelentette be az istálló.
GP BELGIO F1/2020 -  GIOVEDÌ 27/08/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

A német versenyző tavasszal tudta meg, a 2020-as év végén távoznia kell a Ferraritól, az olaszok ugyanis nem hosszabbították meg idén lejáró szerződését.

Vettel nem sokkal ezután kezdett tárgyalni a Racing Point csapatával, és bár sokáig úgy tűnt, az istálló változatlan felállással vág neki a 2021-es bajnokságnak, Sergio Perez szerda este bejelentette, az év végén elhagyja a csapatot.

Ezzel pedig gyakorlatilag zöld utat adott ahhoz, hogy Sebastian Vettel a Racing Pointhoz szerződjön, ami meg is történik: a csapat nemrég hivatalosan is megerősítette, Lance Stroll csapattársa 2021-ben a négyszeres Forma-1-es világbajnok lesz majd. A német több évre szóló megállapodást kötött a csapattal.

„Nagyon örülök annak, hogy végre megoszthatom ezt az izgalmas hírt a jövőmmel kapcsolatban” – idézi a Racing Point közleménye Vettelt.

„Rendkívül büszke vagyok arra, hogy én leszek az Aston Martin egyik versenyzője 2021-ben. Ez egy új kaland számomra egy ilyen igazán legendás autóvállalattal. Lenyűgöztek a csapat idei eredményei, és hiszem, hogy a jövő még fényesebb lesz.”

„Lawrence [Stroll] energiája és sport iránti elkötelezettsége inspiráló, és hiszek abban, hogy feléphíthetünk valami különlegeset közösen. Továbbra is imádom a Forma-1-et, az egyetlen motivációm pedig, hogy a mezőny elején versenyezzek. Nagy privilégium lesz ezt az Aston Martinnal megtenni.”

Otmar Szafnauer, az istálló csapatfőnöke hozzátette: „Silverstone-ban mindenki nagyon izgatott a hír miatt.”

„Sebastian egy bajnok, és győztes mentalitást hoz a csapathoz, ami megegyezik a saját ambícióinkkal a jövőre nézve az Aston Martin F1-es csapataként. Szombatonként és vasárnap délutánonként Sebastian egyike a világ legjobbjainak, és nem is tudnék elképzelni jobb versenyzőt ahhoz, hogy segítsen bennünket ebben az új érában.”

„Jelentős szerepet játszik majd abban, hogy ez a csapat a következő szintre lépjen.”

Hirdetés

Vettel a 2007-es Amerikai Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben a BMW Sauber színeiben, a következő, magyarországi versenyen pedig már a Toro Rosso autóját vezethette.

A 2008-as Olasz Nagydíjon, Monzában szerezte első Forma-1-es győzelmét, 2009-ben pedig már a Red Bull Racingnél bizonyíthatott. 2010 és 2013 között négy világbajnoki címet nyert az energiaital-gyárosokkal, 2015-ben pedig a Ferrarihoz szerződött, az olasz istállóval viszont nem sikerült újra a csúcsra jutnia: hat szezon után távozik Maranellóból.

Vettel Forma-1-es pályafutása során eddig 53 győzelmet és 57 rajtelsőséget, no és persze 4 világbajnoki címet szerzett, a célja pedig, hogy a következő években is a legjobb pozíciókért harcoljon az Aston Martinnal.

Vettel és a Racing Point egyébként a Ferrari 1000. Forma-1-es versenyhétvégéjére időzítette a hivatalos bejelentést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!