Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Hockenheim: A Német GP-nek maradnia kell, ha Schumacher az F1-be kerül!

SCHUMACHER Mick (ger), Alfa Romeo Racing C38, portrait during Formula 1 tests from April 2 to 3, 2019 at Bahraïn, Sakhir - Photo Antonin Vincent / DPPI
Mick Schumacher miatt is szeretné megtartani a Német Nagydíjat a Hockenheimring.

A német versenyző jelenleg a Forma-1 előszobájának számító Forma-2-ben versenyez, télen pedig bekerült a Ferrari akadémiájára is.

Eközben viszont az F1-es Német Nagydíj jövője továbbra is veszélyben van, a versenyrendezők jelenleg is egyeztetéseket folytatnak a jelenlegi szerződés meghosszabbításáról.

A Hockenheimring vezetősége több évre szóló megállapodást akar alacsonyabb összegért, Georg Seiler ügyvezető pedig azt mondja, ha Schumacher bekerül az F1-be, úgy a Német Nagydíj elengedhetetlen lesz a királykategória számára.

„A gond az, hogyha nem lesz most Forma-1-es szerződésünk, akkor később is nagyon nehéz lesz megállapodni” – mondta a szakember a Motorsport.com-nak.

„Mert akkor már más lesz a kiindulási alap. Akkor a követelmények már magasabbak lesznek annál, mintha lenne egy aktuális szerződésünk.”

„Ha Mick Schumacher a Forma-1-ben vezet majd, akkor az F1-nek muszáj lesz Németországba jönnie. Mi ezzel érvelünk. A szerződés elérhető. De nem fogunk aláírni egy olyan szerződést, ami veszteséges lehet nekünk.”

Seiler hozzátette, dolgoznak egyfajta demonstráción, melybe szeretnék bevonni Schumachert is, egyelőre azonban még nincs végleges döntés.

Jorn Teske, a Hockenheimring marketingvezetője elárulta, „lehet egy teszt, vagy egy demonstrációs esemény egy régi Ferrarival, amit az édesapja vezetett anno, vagy akármi”.

„Szeretnénk látni őt a pályán egy F1-es autóban. Ez fontos.”

A Forma-2 egyébként idén nem vendégszerepel Hockenheimben, emiatt a szervezők „igazán csalódottak”.

„Elég hamar a döntéshozók tudtára adtuk, hogy ez fontos lenne a németországi verseny szempontjából” – mondta Teske az F2 kapcsán.

„Mondtuk neki, hogy Mick nálunk nyerte meg az F3-as bajnokságot, és itt volt bejelentve az is, hogy a Prema színeiben versenyez az F2-ben. Próbáltuk meggyőzni őket, nagy nyomást helyeztünk rájuk.”

„Amikor bejelentették az F2-es naptárat, nagyon csalódottak voltunk. Azt tudom, hogy utána voltak még törekvések a Liberty Media részéről is, ami jó. Szerintem későn jöttek rá arra, hogy mekkora jelentősége lenne Mick szerepeltetésének Németországban. Talán akkor már túl késő volt…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!