Hockenheim helyett Berlinben lehet az F1-es Német Nagydíj - F1VILÁG.HU

Hockenheim helyett Berlinben lehet az F1-es Német Nagydíj

A Forma-1-et tulajdonló Liberty Media első embere, Chase Carey elárulta, mindent megtesznek azért, hogy megtartsák a Német Nagydíjat, ám nem kizárt, hogy a versenyt a jövőben nem Hockenheimben tartják majd.

A versenypálya F1-es szerződése az idei futam után jár le, Jorn Teske marketingigazgató pedig a minap úgy nyilatkozott, szeretnék megtartani a Német Nagydíjat, ehhez azonban az kell, hogy egy kockázatmentes szerződést írjanak alá a királykategória vezetőivel.

Ha Hockenheim mégsem tudja megtartani a Forma-1-et, a Német Nagydíj akkor is maradhat a naptárban – csak éppen más helyszínnel.

„Szeretnénk megtartani a tradicionális versenyeket a naptárban” – mondta Chase Carey, a Forma-1 ura a Bild című német lapnak.

„Nagyszerű autóipara és tradíciója miatt Németország fontos számunkra. És nyitottak vagyunk egy utcai versenyre Berlin városában. Ha a berliniek is ezt akarják, tárgyalhatunk velük.”

Berlin egyébként az elektromos széria, a Forma-E mezőnyét már vendégül látja, erre Carey ezt mondta: „A Forma-1 a hősökről, a drámáról és az érzelmekről szól. A Forma-E sokkal inkább egy utcai buli.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!