Friss hírek

Honda: Verstappen vb-győzelme a jutalma annak, hogy hittünk a technológiánkban!

A Honda Forma-1-es technikai igazgatója, Toyoharu Tanabe azt mondja, Max Verstappen világbajnoki győzelme a bizonyíték arra, jól tették, hogy folyamatosan hittek motorprogramjukban, és nem adták fel küzdelmüket az első, gyötrelmes évek után.

A Honda 2015-ben a McLaren partnereként nagy reményekkel tért vissza a Forma-1-be, együttműködésük azonban a 2017-es év végén véget ért a kiábrándító eredmények miatt.

A Honda ezt követően a Toro Rossóval lépett szövetségre, 2019-től kezdve pedig a Red Bullt is ellátta V6-os erőforrásaival. Az energiaital-gyárosok végül idén felértek a csúcsra, Max Verstappen ugyanis megnyerte a világbajnoki címet.

Hirdetés
 

A Honda technikai igazgatója, Toyoharu Tanabe azt mondja, a holland pilóta idei diadala a gyümölcse az elmúlt évek kemény munkájának, illetve annak, hogy folyamatosan hittek technológiájukban.

„Max bajnoki győzelme óriási eredmény számunkra, hiszen 2015 óta itt vagyunk a sportban, és 7 évig nagyon nehéz időszakon mentünk keresztül, folyamatosan fejlődve” – mondta Tanabe.

„Tavaly még eléggé le voltunk maradva a Mercedestől, de nagyon örülök, hogy idén ilyen messzire jutottunk, és úgy az egyéni, mint a konstruktőri bajnoki címért is harcolni tudtunk.”

„A konstruktőri címet sajnos nem nyertük meg, de azt gondolom, azért jutottunk ilyen messzire idén, mert hittünk a technológiánkban és eltökélten tettük azt, amit kellett a győzelemhez.”

„Fáradhatatlanul dolgoztunk azon, hogy fejlesszük a technológiát, és győzzünk. Megkaptuk a támogatást a műveleti egységünktől, az utazó csapatunktól, illetve a családjainktól, akik külföldre kellett, hogy küldjék szeretteiket, hogy segítsenek minket a cél elérésében. Nemrég beszéltem a szakurai srácokkal, és azt gondolom, végül volt értelme annak, hogy Max megnyerte a világbajnoki címet.”

A Honda az idei szezont követően kivonul a Forma-1-ből, már jövőre még technikai segítségek nyújt a Red Bullnak. Tanabe szerint az idei siker annak az eredménye, hogy sikerült megérteniük egymás kultúráját.

„2015-től kezdve dolgoztunk a McLarennel, és küszködtünk velük. És aztán 2018-ban elkezdtünk együtt dolgozni a Toro Róssóval, és nyitottan álltunk hozzá a munkához, ami odáig vezetett, hogy leszerződtünk a Red Bul-lal”.

„Azt gondolom, sikerült megértenünk egymást, a versenyzőket, és azt, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy a legjobb eredményt érjük el, és végül minden összeállt. Úgy gondolom, ez egy nagyszerű pillanat számunkra.”

„Minden alkalommal úgy érkeztünk meg a pályára, hogy győzni akartunk Szakura és Milton Keynes támogatásával.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!