Friss hírek

Horner Albonról: Vagy a Red Bull, vagy egy év kispad

Két opciója van a 2021-es szezonra Alexander Albonnak: vagy megtartja ülését a Red Bull Forma-1-es csapatánál, vagy „egy évet a kispadon tölt” – ezt nyilatkozta Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke.

Albon jövője továbbra is bizonytalan: a thai versenyző nemigen tudta tartani a lépést az idei szezonban Max Verstappennel, és nem kizárt, hogy 2021-ben nem versenyezhet a Red Bull színeiben.

A fiatal pilóta helyére Sergio Perez és Nico Hülkenberg a legesélyesebbek, döntést azonban csak a szezon végén hoz a Red Bull.

A Szahíri Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján Christian Horner azt mondta, az nem opció, hogy Albont visszaküldik az AlphaTaurihoz. A faenzai kiscsapatnál Pierre Gasly szerződését nemrég hosszabbították meg, csapattársa várhatóan Yuki Tsunoda lesz majd.

„Nem gondolom, hogy Albon része lenne Franz [Tost] jövő évi terveinek. Szóval vagy a Red Bull ülése, vagy egy év a kispadon” – mondta Horner.

„Szóval arra fókuszálunk, hogy megadjuk neki ezt a lehetőséget. Két versenye van még, jó munkát végzett múlt hétvégén, dobogóra állt, ez volt a második dobogós eredménye az F1-ben.”

„Jól alakult az első edzése, jól kezdte a hétvégét ezúttal, és két hétvégéje van még, hogy bizonyítsa, hogy abszolút ő a megfelelő ember arra, hogy a másik autóban üljön Max mellett jövőre.”

„És minden támogatást megadunk neki, hogy elérje a célját.”

Azzal kapcsolatban, hogy Albon esetleg kikerülhet az F1-ből jövőre, Horner kifejtette: „Jelenleg nem ezt fontolgatjuk.”

„Amint eljön az év vége, kiértékelünk majd minden opciót. Hosszú távú szerződése van velünk, mint ahogy minden versenyzőnek, aki csatlakozik a Red Bullhoz.”

„Szóval a versenyzői ülésére fókuszálunk, illetve arra, hogy megadjuk neki a lehetőséget arra, hogy demonstrálja, jelentős fejlődést mutat, és építeni tud a múlt hétvégi dobogóra, illetve a mostani formájára.”

Horner azt elismeri, nem könnyű Verstappen csapattársának lenni.

„Szerintem meg kell nézni azt, Max mennyit fejlődött az elmúlt pár évben. Ha az átlagos időmérős lemaradását nézzük, Alex még mindig közelebb van, mint például Pierre volt tavaly.”

„És tudjuk, hogy volt néhány problémánk az autóval, ami különösen megnehezítette a dolgát, és amin keményen dolgoztunk, hogy orvosoljuk, és orvosoltuk is.”

„Szóval bízunk benne, hogy a helyzet javulni fog számára. De Max persze magasra teszi a mércét számára, a jelenlegi mezőny talán legjobb formában lévő versenyzője. Szerintem jelenleg bármely versenyzőnek nagyon nehéz lenne Max ellen menni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!