Friss hírek

Horner: Ez egy különleges győzelem volt

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nagyon örül az istállója idei első Forma-1-es győzelmének, ugyanis Szaúd-Arábiában azt a Ferrarit sikerült legyőzniük, ami jelentősen hamarabb kezdte az aktuális autója kifejlesztését.

Idén is elképesztő párharc kezd kirajzolódni a Forma-1 élmezőnyében, ahol a Red Bull és a Ferrari teljesítménye jelen pillanatban nagyon hasonlónak mutatkozik. A két gárda egy-egy futamgyőzelemmel várja a soron következő futamot, de Christian Horner szerint a szóban forgó csapatok között van egy jelentős különbség: a Red Bull sokkal később kezdte a 2022-es fejlesztéseket, ezért Max Verstappen múlt vasárnapi futamgyőzelme különösen édes számára.

„Az külön elégedettséggel tölt el, hogy a riválisainkhoz képest valószínűleg később kezdtük az autónk fejlesztését. A tavalyi, [RB]16B-be fektetett energiák, a sokáig elhúzódó világbajnoki küzdelem és az időszűke miatt az egész csapat hihetetlenül keményen dolgozott Milton Keynes-ben. Ez pontosan olyan eredmény, ami energiával tölti fel a gyárunkat.”

Hirdetés
 

A Red Bull jelenlegi helyzete azonban nem elég ahhoz, hogy bárki hátra dőljön. Horner a következő hónapokra intenzív fejlesztési versenyt jósol.

„Az első két futamon nagyszerű küzdelem zajlott a két csapat között. Úgy gondolom, innentől a fejlesztés kerül a középpontba. Ki kell aknázni az autók képességeit, amelyek még gyerekcipőben járnak. Láthatjuk, hogy a Ferrari nagyon gyors. A tavasz hátralévő része intenzív lesz, ahogy próbálunk teljesítményt kinyerni az autókból és megérteni az abroncsok működését.”

Horner az eddig látottak alapján biztos benne, hogy az idei autójukkal jó irányba indultak el.

„Látható, mennyi különböző értelmezése született az idei szabályoknak. Úgy gondolom, mi egy kreatív megoldással álltunk elő, ami egy megfelelő alappal szolgál az előttünk álló szezonra. Fantasztikus, hogy ilyen korán futamgyőzelmet szereztünk” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!