Horner: Latifit élete végéig ellátjuk Red Bull-lal! - F1VILÁG.HU

Horner: Latifit élete végéig ellátjuk Red Bull-lal!

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elismerte, nagy szerencséjük volt Nicholas Latifi balesetével a múlt vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon – a szakember ugyanakkor méltatja versenyzőjét, Max Verstappent.

A holland pilóta a vasárnapi futam nagy részében nem tudta tartani a lépést Lewis Hamiltonnal, a verseny végén azonban nagy szerencséje volt, pályára küldték ugyanis a biztonsági autót Nicholas Latifi balesete miatt.

A futamot az utolsó körre indították újra, Verstappen pedig a friss gumikkal viszonylag könnyen levadászta Hamiltont.

 

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a futam után azt mondta, sokat köszönhetnek Latifinek.

„Élete végéig ellátjuk Red Bull-lal, az biztos!” – mondta Horner a Channel 4 televíziós csatornának. „[Vitaly] Petrovval együtt!”

„Szóval igen, szükségünk volt némi szerencsére. Úgy éreztük, hogy az év korábbi szakaszában balszerencsénk volt Silverstone-ban és Budapesten, ellenünk mentek a dolgok. És Azerbajdzsánban is, ahol felrobbant Max gumija. Szóval azt éreztük, hogy végre nekünk is szerencsénk volt ezzel a biztonsági autóval, Max pedig megcsinálta.”

Horner elismerte, a vasárnapi versenyen nem voltak elég gyorsak ahhoz, hogy szerencse nélkül legyőzzék a Mercedest.

„Nos, azt hiszem, nem élveztem a dolgot a székemben hátradőlve! Azt gondolom, a Mercedesnek gyorsabb autója volt most. A rajtnál rosszul kezdtünk, Max megcsinálta az előzést a 6-os kanyarban. Úgy éreztük, keményen bántak velünk a stewardok azzal, hogy nem adták vissza a pozíciót. De utána nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy tartsuk a lépést Lewisszal.”

A Red Bull csapatfőnöke Sergio Perezt is méltatta, aki keményen megküzdött Hamiltonnal, ezzel lehetővé téve Verstappen felzárkózását a futam korábbi szakaszában.

„Checo csodás munkát végzett azzal, hogy újra játékba hozta Maxot, briliáns csapattárs volt. És aztán a végén a biztonsági autónál szükségünk volt valamire a versenyzés isteneitől, és ezúttal megkaptuk. Azt gondolom, hogy az egész évet tekintve Max szenzációs volt. Szívből versenyzett, és ma újra megcsinálta!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!