Horner: Latifit élete végéig ellátjuk Red Bull-lal! - F1VILÁG.HU

Horner: Latifit élete végéig ellátjuk Red Bull-lal!

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elismerte, nagy szerencséjük volt Nicholas Latifi balesetével a múlt vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon – a szakember ugyanakkor méltatja versenyzőjét, Max Verstappent.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner celebrates after the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A holland pilóta a vasárnapi futam nagy részében nem tudta tartani a lépést Lewis Hamiltonnal, a verseny végén azonban nagy szerencséje volt, pályára küldték ugyanis a biztonsági autót Nicholas Latifi balesete miatt.

A futamot az utolsó körre indították újra, Verstappen pedig a friss gumikkal viszonylag könnyen levadászta Hamiltont.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a futam után azt mondta, sokat köszönhetnek Latifinek.

„Élete végéig ellátjuk Red Bull-lal, az biztos!” – mondta Horner a Channel 4 televíziós csatornának. „[Vitaly] Petrovval együtt!”

„Szóval igen, szükségünk volt némi szerencsére. Úgy éreztük, hogy az év korábbi szakaszában balszerencsénk volt Silverstone-ban és Budapesten, ellenünk mentek a dolgok. És Azerbajdzsánban is, ahol felrobbant Max gumija. Szóval azt éreztük, hogy végre nekünk is szerencsénk volt ezzel a biztonsági autóval, Max pedig megcsinálta.”

Horner elismerte, a vasárnapi versenyen nem voltak elég gyorsak ahhoz, hogy szerencse nélkül legyőzzék a Mercedest.

„Nos, azt hiszem, nem élveztem a dolgot a székemben hátradőlve! Azt gondolom, a Mercedesnek gyorsabb autója volt most. A rajtnál rosszul kezdtünk, Max megcsinálta az előzést a 6-os kanyarban. Úgy éreztük, keményen bántak velünk a stewardok azzal, hogy nem adták vissza a pozíciót. De utána nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy tartsuk a lépést Lewisszal.”

A Red Bull csapatfőnöke Sergio Perezt is méltatta, aki keményen megküzdött Hamiltonnal, ezzel lehetővé téve Verstappen felzárkózását a futam korábbi szakaszában.

„Checo csodás munkát végzett azzal, hogy újra játékba hozta Maxot, briliáns csapattárs volt. És aztán a végén a biztonsági autónál szükségünk volt valamire a versenyzés isteneitől, és ezúttal megkaptuk. Azt gondolom, hogy az egész évet tekintve Max szenzációs volt. Szívből versenyzett, és ma újra megcsinálta!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!