Horner: Nincs különösebb vágy Gasly lecserélésére, hacsak... - F1VILÁG.HU

Horner: Nincs különösebb vágy Gasly lecserélésére, hacsak…

A Red Bull Forma-1-es csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nincs különösebb vágy az energiaital-gyárosok háza táján arra vonatkozóan, hogy változtassanak az AlphaTauri versenyzői felállásán, hacsak nincs egy „érdekes versenyző”, aki csatlakozhatna a száguldó cirkuszhoz.

Bár a faenzai istálló a tervek szerint változatlan felállással vág neki a 2023-as idénynek, az elmúlt hetekben egyre többször lehetett hallani arról, hogy Pierre Gasly távozhat a csapattól – mégpedig az Alpine-hoz, ahol Fernando Alonso helyét vehetné át.

Úgy tudjuk, már folynak az egyeztetések az Alpine és a Red Bull között, az energiaital-gyárosok ugyanis nem állnának Gasly útjába, amennyiben a francia távozni szeretne – Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója azonban leszögezte, ahhoz, hogy ez a forgatókönyv érvényesüljön, a Red Bull feltételeinek is teljesülnie kell. Ezen feltételek közé tartozhat az is, hogy egy olyan fiatal tehetség érkezzen Gasly helyére, akibe érdemes fektetni.

„Azt gondolom, Pierre jó munkát végez az AlphaTaurinál, szóval kétlem, hogy különösebb vágy lenne a lecserélésére, ha nem elérhető egy érdekes opció” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Zandvoortban, majd ezzel együtt hozzátette, az AlphaTauri csapatával szóba hozott Colton Hertát „izgalmas” és „kiemelkedő” tehetségnek tartja.

„Úgy gondolom, ő egy izgalmas tehetség, egy fiatal amerikai srác, aki kiemelkedő tehetséggel bír az Egyesült Államokban. Szóval nagyon érdekes lenne látni, hogyan teljesít a Forma-1-ben. Az F1 népszerűsége egyre nő az amerikai piacon jelenleg, és érdekes lenne, ha lenne egy sikeres amerikai versenyző.”

Horner beszélt arról is, testvércsapatuk remek pilótákat nevelt ki számukra az elmúlt években – közéjük tartozik a Forma-1 jelenlegi szupersztárja, Max Verstappen is.

„Szerződésünk van a jelenlegi versenyzőinkkel, az AlphaTauri/Toro Rosso pedig nagyszerű, stabil versenyzőkkel szolgált nekünk, legyen szó Sebastianról [Vettel], Maxról [Verstappen], vagy éppen Danielről [Ricciardo].”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!