A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hülkenberg: Nem volt rossz döntés a 3. kiállás

Nico Hülkenberg remek teljesítménnyel pontszerző helyen, a 7. pozícióban zárt a vasárnapi 70. évforduló Nagydíján – a német pilóta örül, hogy újra F1-es futamon vehetett részt.

Hülkenberg már az időmérő edzésen is brillírozott: a „beugróként” versenyző pilóta a 3. rajtkockát szerezte meg a Mercedesek mögött, és végül sikerült egy erős futamot teljesítenie, és a pontszerzők között, a 7. helyen zárt. 

A német pilóta elmondta, nagyon élvezte, hogy újra versenyezhetett, miután a múlt heti Brit Nagydíjon nem tudott elindulni a futamon motorprobléma miatt. 

„Jó volt, szórakoztató volt” – mondta Hülkenberg. „A legfontosabb dolog számomra a rajt volt, hogy biztonságban túllegyek az első körön, és minden meglegyen az autón. A start rendben volt, nem volt tökéletes, és Maxnak kiváló rajtja volt mögöttem.”

„Kézben tartottuk a versenyt, de a második felében sajnos voltak gumiproblémáim, így ott sokat veszítettem.”

A futam végén Hülkenberget a csapat kihívta egy harmadik kerékcserére is, így a német pilóta két pozíciót is veszített csapattársával, Lance Stroll-lal és Alexander Albonnal szemben, előtte Charles Leclerc mögött az 5. helyen haladt. 

A kérdésre, biztosan szükség volt-e a kerékcserére, Hülkenberg így válaszolt: „Nem volt rossz döntés. Óriási volt a hólyagosodás, és nem voltam biztos benne, hogy végig tudtam volna menni a gumik meghibásodása nélkül.”

„Jó volt újra versenyezni, ez egy laza futam volt, nem volt biztonsági autó, szóval elégedett vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!