Friss hírek

Hülkenberg reméli, a nürburgringi szereplése segíti F1-es jövőjét

Nico Hülkenberg reméli, hogy a Nürburgringen mutatott teljesítménye nagyobb mértékben hozzájárul majd az F1-es jövőjéhez, mint a silverstone-i szereplése.

Hülkenberg az Eifel Nagydíjon újabb lehetőséget kapott a Racing Pointtól, miután Lance Stroll rosszul érezte magát a hétvégén, és már a harmadik szabadedzésen sem tudott autóba ülni. 

Hülkenberg 1 óra alatt a pályára ért az időmérő előtt, ahol mindössze 4 kör állt rendelkezésére ahhoz, hogy formába jöjjön. A kvalifikáción az utolsó rajthelyet szerezte meg, azonban a versenyen a pontszerző 8. pozícióig zárkózott fel

Hirdetés
 

Nem meglepő, hogy a német versenyző lett a nap versenyzője, és számos dicséretet is kapott kimagasló teljesítménye miatt. Hülkenberg elmondta, a jövője egyelőre bizonytalan, de reméli, hogy a nürbugringi teljesítménye hozzájárult ahhoz, hogy felhívja magára a figyelmet. 

„Nyilvánvalóan nehéz volt bármit is várni ettől a versenytől ilyen kevés felkészüléssel” – mondta a német. „A többiek, akik versenyeznek idén, már hozzászoktak az autóikhoz, aztán engem bedobnak a jégtáblák közé, hogy próbáljak meg úszni és túlélni valahogy. Szóval nagyon boldog vagyok, és fellélegeztem, hogy sikerült ilyen teljesítményt nyújtanom.”

„Az első etap felénél kezdtek helyére kerülni a dolgok. Formába jöttem, elkaptam a ritmust. És úgy gondolom, hogy ez kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy a stratégiából kihozzuk a maximumot és kimaradjunk a bajokból. Nyilvánvalóan segített az, hogy néhányan kiestek, de ennek ellenére is jó volt a stratégiánk és erős vesenyzést mutattunk” – folytatta Hülkenberg. 

„Nehéz megmondani, hogy ez mit jelent 2021-re nézve. Nyilvánvalóan ez a legjobb, amit tehetek, hogy a maximumot nyújtom, és ezzel „reklámozom” magam. De Silverstone után nem igazán változott semmi drámaian. Úgy gondolom, ez még mindig egy folyamat, az emberek tudják, hogy itt vagyok, de még egy kis türelemre van szükség, hogy mi történik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!