Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Nico Hülkenberg, Racing Point, in his cockpit
Fotó: Racing Point

Hülkenberg reméli, a nürburgringi szereplése segíti F1-es jövőjét

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hülkenberg reméli, a nürburgringi szereplése segíti F1-es jövőjét

Nico Hülkenberg reméli, hogy a Nürburgringen mutatott teljesítménye nagyobb mértékben hozzájárul majd az F1-es jövőjéhez, mint a silverstone-i szereplése.

Hülkenberg az Eifel Nagydíjon újabb lehetőséget kapott a Racing Pointtól, miután Lance Stroll rosszul érezte magát a hétvégén, és már a harmadik szabadedzésen sem tudott autóba ülni. 

Hülkenberg 1 óra alatt a pályára ért az időmérő előtt, ahol mindössze 4 kör állt rendelkezésére ahhoz, hogy formába jöjjön. A kvalifikáción az utolsó rajthelyet szerezte meg, azonban a versenyen a pontszerző 8. pozícióig zárkózott fel

Nem meglepő, hogy a német versenyző lett a nap versenyzője, és számos dicséretet is kapott kimagasló teljesítménye miatt. Hülkenberg elmondta, a jövője egyelőre bizonytalan, de reméli, hogy a nürbugringi teljesítménye hozzájárult ahhoz, hogy felhívja magára a figyelmet. 

„Nyilvánvalóan nehéz volt bármit is várni ettől a versenytől ilyen kevés felkészüléssel” – mondta a német. „A többiek, akik versenyeznek idén, már hozzászoktak az autóikhoz, aztán engem bedobnak a jégtáblák közé, hogy próbáljak meg úszni és túlélni valahogy. Szóval nagyon boldog vagyok, és fellélegeztem, hogy sikerült ilyen teljesítményt nyújtanom.”

„Az első etap felénél kezdtek helyére kerülni a dolgok. Formába jöttem, elkaptam a ritmust. És úgy gondolom, hogy ez kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy a stratégiából kihozzuk a maximumot és kimaradjunk a bajokból. Nyilvánvalóan segített az, hogy néhányan kiestek, de ennek ellenére is jó volt a stratégiánk és erős vesenyzést mutattunk” – folytatta Hülkenberg. 

„Nehéz megmondani, hogy ez mit jelent 2021-re nézve. Nyilvánvalóan ez a legjobb, amit tehetek, hogy a maximumot nyújtom, és ezzel „reklámozom” magam. De Silverstone után nem igazán változott semmi drámaian. Úgy gondolom, ez még mindig egy folyamat, az emberek tudják, hogy itt vagyok, de még egy kis türelemre van szükség, hogy mi történik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik a Nürburgringen!