Hülkenberg: Utolsó helyről pontszerzés, még fel kell fognia az elmúlt 24 órát - F1VILÁG.HU

Hülkenberg: Utolsó helyről pontszerzés, még fel kell fognia az elmúlt 24 órát

HIRDETÉS
Nico Hülkenberg, a Racing Point beugrós versenyzője remek teljesítményt nyújtott az Eifel Nagydíjon: a német versenyző az utolsó helyről a pontszerző 8. pozícióban végzett.
Nico Hülkenberg, Racing Point RP20, leads Sebastian Vettel, Ferrari SF1000

Hülkenberget tegnap délelőtt 11 órakor hívta fel a Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer, hogy szükségük lenne rá, ugyanis Lance Stroll rosszulléte miatt nem tud elindulni az időmérő edzésen. 

A német versenyző azonnal a pályára sietett, és az időmérő edzésen 4 köre volt arra, hogy hozzászokjon az autóhoz, amelyben ugyan már ült idén, azonban azóta sokat változott. 

Hülkenberg hazai közönsége előtt mindössze 4 tizedmásodperccel maradt el a Q2-be való továbbjutástól, ám a versenyen hamar hozzászokott az autóhoz, és remek előzéseket bemutatva a 8. helyre zárkózott fel, ezzel értékes pontokat szerezve a csapat számára. 

„Fel kell fognom és rendbe kell tennem magamban az elmúlt 24 órát, olyan gyors volt az egész, nem volt idő gondolkodni semmin, csak cselekednem kellett” – nyilatkozta Hülkenberg a futamot követően. 

„Megpróbáltam tiszta rajtot venni, a verseny pedig egy óriási tanulási görbe volt számomra. Hozzá kellett szoknom az autóhoz, meg kellett találnom a tapadást, aztán egyre jobb és jobb lett. El voltam foglalva azzal, hogy egyre többet hozzak ki magamból, az autóból, és kezeljem a gumikat az első etapban. Ez kulcsfontosságú volt a második erős etaphoz.” 

„A verseny alakulása a mi kezünkre játszott, néhányan kiestek, ami segített nekünk. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült pontokat szerezni a csapat számára” – folytatta a német. 

Hülkenberg elmondta, a Brit Nagydíj után újra hozzá kellett szoknia az autóhoz, ugyanis bizonyos szempontból sokat változott azóta a Racing Point versenygépe. 

„Ez egy másik pálya, teljesen más érzés vezetni az autót, a kormányzás változott sokat, ez időbe telik, mire ehhez hozzászokik az ember, és négy kör alatt az időmérőn ezt nem lehet megtenni” – mondta a német. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hülkenberg: Utolsó helyről pontszerzés, még fel kell fognia az elmúlt 24 órát
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban
Verstappen: A verseny egy pontján majdnem a lelátón kötöttem ki

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!