Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

MONTREAL, QC - JUNE 09:  Pierre Gasly of France and Red Bull Racing is pushed to his grid position by members of the team during the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2019 in Montreal, Canada.  (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZKN94UF92111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull Racing

Húsvét után dőlhet el a kanadai F1-es verseny sorsa

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Húsvét után dőlhet el a kanadai F1-es verseny sorsa

A Forma-1-es Kanadai Nagydíj szervezői jelen állás szerint úgy készülnek, hogy június közepén vendégül látják majd a száguldó cirkusz mezőnyét – ám természetesen fel kell készülniük arra az eshetőségre, hogy a futamot halasztani kell a koronavírus-járvány miatt.

Eddig összesen 8 F1-es versenyt kellett törölni vagy halasztani a járvány miatt: nem rendezték meg az ausztráliai és bahreini futamokat, és halasztották a vietnámi, kínai, hollandiai, spanyolországi, azerbajdzsáni, illetve törölték a monacói versenyeket.

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey hétfőn nyílt levelében úgy fogalmazott, amint lehet, elrajtol a 2020-as bajnokság, és a versenynaptár átalakításával reményeik szerint 15-18 futamot meg tudnak tartani.

A bakui verseny halasztását követően most minden szem a Kanadai Nagydíjra szegeződik: az F1 mezőnye június 12-14. között vendégszerepelne Montrealban, és bár a szervezők optimisták, folyamatosan figyelemmel kísérik a nemzetközi helyzetet.

„Minden nap, de legalábbis minden másnap kapcsolatban vagyok a Forma-1 vezetőségével. Rendszeresen beszélek a helyi hatóságokkal, a várossal és a kormánnyal is” – mondta Francois Dumontier a Motorsport-Total.com című lapnak.

„Jelen állás szerint megtartjuk a versenyt június 14-én, ahogy terveztük. Optimisták vagyunk, ugyanakkor reálisan látjuk a helyzetet.”

A szakember szerint két-három hét múlva már tisztábban lehet látni a helyzetet, ekkor viszont már el kell kezdeniük a versenypálya kialakítását, hiszen a montreali is egy félig-meddig utcai futam.

„Ha úgy döntünk, elhalasztjuk, az egy közös döntés lesz a Forma-1-gyel a húsvéti hétvége után. De remélhetőleg versenyezhetünk, és a szezon elkezdődhet a tervezett hétvégén. Ugyanakkor viszont dolgozom olyan forgatókönyveken is, mint a futam elhalasztása.”

Ebben az esetben a szervezők azt szeretnék, ha ők is megtarthatnák versenyüket az év későbbi szakaszában, például az október 25-i Amerikai Nagydíj előtt.

„Jelenleg még nincsenek alternatív időpontok. Október vége után nekünk már lehetetlen megtartani a versenyt.”

Habár a verseny Montreal városának támogatását élvezi, ők nem szólnak bele a döntésbe.

„Egy privát vállalatként szervezzük az eseményt. Privát alapokból kapunk financiális támogatást, de nem magától a szervezettől. Ezért hozzuk meg mi a döntést, ők pedig támogatnak bennünket.”

„Megértem, hogy a Forma-1 folyamatosan monitorozza a helyzetet. Nekünk is értékelnünk kell a szituációt majdnem minden órában. Ha lesz versenyünk, annak biztonságosnak kell lennie a versenyzők, a nézők, a dolgozók, és mindenki más számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!