F1: Amilyen hamar csak lehet, visszatérünk a versenypályára!

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 28: Charles Leclerc, Ferrari SF1000 during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 28, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Nyílt levelet intézett a világ felé a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey, melyben leszögezte, amilyen hamar csak tudnak, visszatérnek majd a versenypályára.

Azzal, hogy a bakui verseny szervezői hétfőn bejelentették, nem rendezik meg az eredeti, június eleji időpontban az Azeri Nagydíjat, nyolcra nőtt azon versenyek számára, melyeket a koronavírus-járvány miatt halasztani vagy törölni kellett.

Ezen versenyek többségét megpróbálják majd az év későbbi szakaszában pótolni, a Monacói Nagydíj szervezői viszont már jelezték, erre nem lesz lehetőségük.

15-18 VERSENYES IDÉNYT TERVEZNEK

Jelen állás szerint a Forma-1 2020-as szezonja leghamarabb júniusban rajtolhat el, Chase Carey pedig legfrisseb levelében úgy fogalmazott, mindent megtesznek azért, hogy ez mihamarabb megtörténjen. Az F1 első embere abban bízik, egy 15-18 futamos bajnokság még összejöhet idén.

„Az elmúlt héten a Forma-1, a tíz F1-es istálló, valamint az FIA ülésezett, és gyors döntéseket hoztak a koronavírus-járványra reagálva. Habár jelenleg senki sem tudja megmondani, hogy pontosan mikor javul a helyzet, javulni fog, és ha így lesz, készen fogunk állni arra, hogy ismét versenyezzünk. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy elhozzuk rajongóinknak a 2020-as bajnoki szezont” – fogalmazott a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

„Jól tudjuk, hogy jelentős esély van további halasztásokra a jelenleg tervezett eseményeket tekintve, mindazonáltal mi és partnereink maximálisan arra számítunk, hogy az idény a nyár egy pontján elkezdődik egy átalakított, 15-18 futamos versenynaptárral.”

„Ahogy korábban bejelentettük, a nyári szünetet előrehoztuk március-áprilisra, hogy a szokásos nyári szünetben versenyezzünk, és arra számítunk, hogy a szezonzáró dátuma is az eredetileg tervezett november 27-29. után lesz majd, és a versenyek tényleges sorrendje, illetve a dátumok jelentősen eltérnek majd eredeti 2020-as terveinktől.”

„Ennél pontosabb versenynaptárral jelenleg még nem tudunk előállni a jelenlegi helyzet képlékenysége miatt, de arra számítunk, hogy a jövő hónapban pontosabb képet kapunk majd a szituációról minden egyes versenyrendező országban, illetve az ezen országokba való utazásokkal kapcsolatban.”

NYÁRON PÓTOLNÁK AZ ELMARADT VERSENYEKET

Carey hozzátette, a sűrűbb versenynaptárnak köszönhetően a nyarat jó eséllyel végigversenyzi majd a mezőny – már ha a koronavírussal kapcsolatos nemzetközi helyzet javul. 

„Az FIA bejelentésének, illetve a technikai szabályok 2021-es szezonban történő befagyasztásának, valamint a márciusra-áprilisra előrehozott gyárbezárásoknak és a nyári szünet elmaradásának köszönhetően a sportág szándéka, hogy végigversenyezze azt az időszakot, amikor nyári szünetet szokott tartani, és szeretnénk bepótolni az év első felében elmaradt versenyeket.”

„Ez a rugalmasság lehetőséget kínál a sportág fejlődésére, tapasztalatszerzésére, és új dolgok kipróbálására. Ebbe beletartozhat esport-platformunk bővítése, a Netflix Hajsza a túlélésért című sorozatához hasonló innovatív tartalmak előállítása, és egyéb kreatív megoldások feltérképezése a sportág támogatói, televíziós partnerei, promóterei, csapatai és rajongói számára.”

„A Forma-1, a csapatok és az FIA a fő érdekeltekkel közösen munkálkodva azt tervezi, és elkötelezett amellett, hogy a lehető leghamarabb visszatérjen a versenypályára a 2020-as szezonnal, és továbbra is fogadjuk az egészségügyi szervezetek és szakértők tanácsait, hiszen számunkra elsődleges marad a rajongók biztonsága és egészsége, és azon közösségeké, melyekbe ellátogatunk, mint ahogy a Forma-1 családjáé is.”

„Meggyőződésünk, hogy túljutunk majd ezen, és szebb napok állnak előttünk. Ha pedig ez elérkezik, meg fogunk bizonyosodni arról, hogy mindenki, aki belefektetett ebbe a sportba, minden szinten kárpótolva legyen.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS