F1: Amilyen hamar csak lehet, visszatérünk a versenypályára! - F1VILÁG.HU

F1: Amilyen hamar csak lehet, visszatérünk a versenypályára!

HIRDETÉS
Nyílt levelet intézett a világ felé a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey, melyben leszögezte, amilyen hamar csak tudnak, visszatérnek majd a versenypályára.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 28: Charles Leclerc, Ferrari SF1000 during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 28, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

Azzal, hogy a bakui verseny szervezői hétfőn bejelentették, nem rendezik meg az eredeti, június eleji időpontban az Azeri Nagydíjat, nyolcra nőtt azon versenyek számára, melyeket a koronavírus-járvány miatt halasztani vagy törölni kellett.

Ezen versenyek többségét megpróbálják majd az év későbbi szakaszában pótolni, a Monacói Nagydíj szervezői viszont már jelezték, erre nem lesz lehetőségük.

15-18 VERSENYES IDÉNYT TERVEZNEK

Jelen állás szerint a Forma-1 2020-as szezonja leghamarabb júniusban rajtolhat el, Chase Carey pedig legfrisseb levelében úgy fogalmazott, mindent megtesznek azért, hogy ez mihamarabb megtörténjen. Az F1 első embere abban bízik, egy 15-18 futamos bajnokság még összejöhet idén.

„Az elmúlt héten a Forma-1, a tíz F1-es istálló, valamint az FIA ülésezett, és gyors döntéseket hoztak a koronavírus-járványra reagálva. Habár jelenleg senki sem tudja megmondani, hogy pontosan mikor javul a helyzet, javulni fog, és ha így lesz, készen fogunk állni arra, hogy ismét versenyezzünk. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy elhozzuk rajongóinknak a 2020-as bajnoki szezont” – fogalmazott a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

„Jól tudjuk, hogy jelentős esély van további halasztásokra a jelenleg tervezett eseményeket tekintve, mindazonáltal mi és partnereink maximálisan arra számítunk, hogy az idény a nyár egy pontján elkezdődik egy átalakított, 15-18 futamos versenynaptárral.”

„Ahogy korábban bejelentettük, a nyári szünetet előrehoztuk március-áprilisra, hogy a szokásos nyári szünetben versenyezzünk, és arra számítunk, hogy a szezonzáró dátuma is az eredetileg tervezett november 27-29. után lesz majd, és a versenyek tényleges sorrendje, illetve a dátumok jelentősen eltérnek majd eredeti 2020-as terveinktől.”

„Ennél pontosabb versenynaptárral jelenleg még nem tudunk előállni a jelenlegi helyzet képlékenysége miatt, de arra számítunk, hogy a jövő hónapban pontosabb képet kapunk majd a szituációról minden egyes versenyrendező országban, illetve az ezen országokba való utazásokkal kapcsolatban.”

NYÁRON PÓTOLNÁK AZ ELMARADT VERSENYEKET

Carey hozzátette, a sűrűbb versenynaptárnak köszönhetően a nyarat jó eséllyel végigversenyzi majd a mezőny – már ha a koronavírussal kapcsolatos nemzetközi helyzet javul. 

„Az FIA bejelentésének, illetve a technikai szabályok 2021-es szezonban történő befagyasztásának, valamint a márciusra-áprilisra előrehozott gyárbezárásoknak és a nyári szünet elmaradásának köszönhetően a sportág szándéka, hogy végigversenyezze azt az időszakot, amikor nyári szünetet szokott tartani, és szeretnénk bepótolni az év első felében elmaradt versenyeket.”

Hirdetés

„Ez a rugalmasság lehetőséget kínál a sportág fejlődésére, tapasztalatszerzésére, és új dolgok kipróbálására. Ebbe beletartozhat esport-platformunk bővítése, a Netflix Hajsza a túlélésért című sorozatához hasonló innovatív tartalmak előállítása, és egyéb kreatív megoldások feltérképezése a sportág támogatói, televíziós partnerei, promóterei, csapatai és rajongói számára.”

„A Forma-1, a csapatok és az FIA a fő érdekeltekkel közösen munkálkodva azt tervezi, és elkötelezett amellett, hogy a lehető leghamarabb visszatérjen a versenypályára a 2020-as szezonnal, és továbbra is fogadjuk az egészségügyi szervezetek és szakértők tanácsait, hiszen számunkra elsődleges marad a rajongók biztonsága és egészsége, és azon közösségeké, melyekbe ellátogatunk, mint ahogy a Forma-1 családjáé is.”

„Meggyőződésünk, hogy túljutunk majd ezen, és szebb napok állnak előttünk. Ha pedig ez elérkezik, meg fogunk bizonyosodni arról, hogy mindenki, aki belefektetett ebbe a sportba, minden szinten kárpótolva legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!