Imola szívesen beugrana a Kínai Nagydíj helyére

San Marino Imola 2002, Start
Fotó: Scuderia Ferrari
Az imolai versenypálya tulajdonosai felajánlották, szívesen rendeznek idén Forma-1-es versenyt azok után, hogy a Kínai Nagydíjat a koronavírus miatt végül el kell halasztani.

A száguldó cirkusz vezetősége múlt héten jelentette be, hogy a koronavírus fertőzés miatt nem rendezik meg április közepén a sanghaji versenyt. Bár a Forma-1 a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) és a csapatokkal közösen megpróbál a későbbiekben helyet találni a kínai versenynek, ez a sűrű program miatt igazán nem lesz egyszerű feladat.

Imola viszont felajánlotta szolgálatait: Uberto Selvatico Estense azt mondja, időben fel tudnának készülni az áprilisi futamra, ráadásul a versenypálya rendezik az F1-es versenyrendezéshez szükséges licenccel. 

„Nagyon nehéz lenne megszervezni, de a pálya készen áll” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Nagyon gyorsan össze tudunk hozni egy nagydíjat, ahogy tettük már a múltban is. Talán nem lennénk a legjobb formában, de ha szükséges, megoldjuk. Megvan az F1-es homologizációnk. A bokszutcai épület rendben van. A hospitality egy része az, ami talán hiányzik, de nagyon gyorsan össze tudjuk hozni, ha szükséges.”

Selvatico Estense mindenesetre elismerte, logisztikai és kereskedelmi szempontból viszont nagyon nehéz dolguk lenne.

„Egyfajta lehetetlen küldetés – de miért ne? Minden lehetséges, ha a Liberty akarja. Én álmodozó vagyok! Mindig bíztam abban, hogy jön egy ilyen lehetőség. De az igaz, hogy nagyon nehéz.”

Mivel a jegyeladások tekintetében is szűkös lenne az időkeret, Imola természetesen nem tudná kifizetni a Liberty Mediának azt a pénzösszeget, amit az európai helyszínek fizetnek.

„Természetesen nem lenne lehetséges kifizetni azt, amit a többiek fizetnek” – magyarázta Selvatico Estense. „De történt már hasonló korábban a GP2 esetében, amikor a promóter megkért, hogy oldjuk meg a problémát. Végül egyezségre jutottunk, és sikerült.”

„Amikor beszéltem Mr. Sticchi Damianival, nem csupán idő, hanem pénz kérdése is. De a politikai helyzetet tekintve jó időket élünk. Új elnökünk van Reggio Emilia régiában. És nagyon fontos sporteseményekről tárgyalunk.”

„Lehetőségünk van használni a San Marino nevet is, mivel beszéltem már ezekkel a srácokkal korábban, és beleegyeztek. Szóval szerintem nem lenen ezzel probléma.”

Az Autodromo Enzo e Dino Ferrari versenypálya utoljára 2006-ban rendezett Forma-1-es futamot San Marinói Nagydíj néven.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!