James Key lett a Sauber technikai igazgatója - F1VILÁG.HU

James Key lett a Sauber technikai igazgatója

A McLarentől nemrégiben távozott James Key lesz az Alfa Romeo Sauber technikai igazgatója – erősítette meg a svájci istálló szerdán, közleményben.

A neves szakember 25 évnyi Forma-1-es tapasztalattal rendelkezik, és szeptember 1-jén kezdi majd meg a munkát a Sauber Motorsportnál, ahol Jan Monchaux pozícióját veszi át.

Key kinevezése az egyik fontos lépése a Sauber Motorsportnak, mely 2026-ban az Audi gyári csapatává válik a Forma-1-ben. A neves mérnök visszatér Hinwilbe, hiszen korábban, 2010 és 2012 között már dolgozott a Sauber F1-es csapatánál.

Karrierjét egyébként még a Jordannél kezdte, 2005-ben, 33 évesen ő lett a Forma1 valaha volt legfiatalabb technikai igazgatója, és ebben a pozícióban tevékenykedett akkor is, amikor a silverstone-i istálló előbb Midland, aztán Spyker, majd Force India néven folytatta Forma-1-es működését. Később aztán a Toro Rosso technikai igazgatója lett, majd 2019-ben a McLarenhez szerződött, ahol az akkori csapatfőnök, Andreas Seidl mellett dolgozhatott. Seidl egyébként ma már szintén a Sauber alkalmazásában áll vezérigazgatóként.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!