Jelentős átszervezések a McLarennél, távozik a technikai igazgató! - F1VILÁG.HU

Jelentős átszervezések a McLarennél, távozik a technikai igazgató!

HIRDETÉS
Távozik a McLaren Forma-1-es csapatától eddig technikai igazgatóként tevékenykedő James Key – jelentette be a patinás istálló, mely egyúttal megerősítette a Ferrari korábbi kulcsembere, David Sanchez érkezését is.
Lando Norris, McLaren

A McLarennel komoly átszervezések zajlanak jelenleg is, a folyamat pedig Andreas Seidl csapatfőnök téli távozásával kezdődött meg, kinek helyét Andrea Stella vette át. A wokingi gárda természetesen mihamarabb szeretne újra a győzelmekért és a világbajnoki címekért harcolni a Forma-1-ben, a 2023-as szezon azonban nem az istálló várakozásai szerint indult, két futam után a McLaren pont nélkül áll a tabellán.

A brit csapat csütörtökön jelentette be, távozott a technikai igazgatói posztról James Key, a McLarennél pedig úgy döntöttek, változtatnak struktúrájukon, és mostantól nem egyetlen ember felügyeli az alakulat technikai részlegét. Ennek megfelelően a 32 évnyi F1-es tapasztalattal rendelkező Peter Prodromou az aerodinmikai részleg technikai vezetője lesz, Neil Houldey pedig a mérnöki- és tervezési osztályon zajló folyamatokat felügyeli majd.

A McLaren egyúttal megerősítette azt is, a Ferraritól nemrég távozó, és az elmúlt két évben az olasz istálló F1-es autóinak tervezéséért felelős David Sanchez visszatér hozzájuk, és 2024. január 1-től az autókoncepcióért és a teljesítményért felelős részleg vezetői feladatait látja el.

A fent említett három szakember közvetlen felettese a csapatfőnök, Andrea Stella lesz.

De további változtatások is történnek a McLaren struktúrájában, Giuseppe Pesce ugyanis az aerodinamikai részlegen Prodromou jobbkeze lesz majd, míg Piers Thynne kiterjesztett feladatkört kap majd operatív vezérigazgatóként. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!