Jelentős újítás jön az F1-es Monacói Nagydíjra - F1VILÁG.HU

Jelentős újítás jön az F1-es Monacói Nagydíjra

Jelentős változásokat hajt végre a Forma-1 a jövő hétvégi Monacói Nagydíjon, idén először ugyanis már nem egy helyi vállalat, hanem maga a Formula One Management gyártja majd a televíziós közvetítést.

A ’90-es években rendre a helyi televíziós társaságokra bízták a Forma-1-es versenyek közvetítését, hazánkban így sokáig a Magyar Televízió volt felelős a hungaroringi hétvége képernyőre juttatásáért. A Forma-1 aztán 1996-ban elindította saját szolgáltatását, mely ugyan 2002-ben megszűnt, ám elegendő tapasztalatot sikerült szerezni ahhoz, hogy szépen lassan mindenhol a száguldó cirkusz saját csapata gyártsa a közvetítéseket.

A 2011-es Japán Nagydíj volt az utolsó, amit még a helyi televíziós vállalat, a Fuji Television gyártott le – leszámítva a Monacói Nagydíjat, ahol egészen a tavalyi évig a helyiekre bízták a közvetítést. Az évek során azonban rengeteg kritika érte a produkciót, az egyik legemlékezetesebb incidens pedig a 2021-es versenyhez köthető, amikor is Sebastian Vettel és Pierre Gasly elképesztő küzdelmét egy Lance Stroll-ról készített visszajátszással szakították meg, a TV-nézők azonban emellett még számos küzdelemről maradtak le le az élő közvetítésben a versenyek során.

A MotorsportBroadcasting.com és a Mirror értesülései szerint azonban idén már új szelek fújnak, 2023-ban ugyanis már nem a Tele Monte Carlo gyártja a Monacói Nagydíj televíziós közvetítését, hanem a Forma-1 házon belül oldja meg azt. A versenyszervezőkkel kötött megállapodás részeként ez biztosan így lesz a 2025-ös versenyig.

Az mindenesetre bizonyos, hogy a verseny izgalmaitól függetlenül a közvetítés minőségében egyértelmű fejlődés várható majd, hiszen a Forma-1 saját csapata az elmúlt évtizedekben rendkívüli tapasztalatra tett szert, és évről évre minőségibb produkció jut el a háztartásokba a world feed, azaz a világ minden pontjára eljutó közvetítés révén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Jelentős újítás jön az F1-es Monacói Nagydíjra
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!