Jöhetnek a hétközi F1-es versenyek? - F1VILÁG.HU

Jöhetnek a hétközi F1-es versenyek?

A Holland Nagydíj promótere, a korábbi Forma-1-es versenyző Jan Lammers szerint a száguldó cirkusz vezetőségének a hétközi futamok megrendezését is meg kellene fontolnia.

A koronavírus-járvány miatt eddig 9 verseny halasztásáról vagy törléséről született döntés, és továbbra sem tudni, mikor tud elkezdődni a 2020. évi világbajnoki sorozat.

A száguldó cirkusz vezetősége azon munkálkodik, hogy felépítsen egy alternatív versenynaptárat, a koronavírus-járvány miatt azonban lehetetlen megjósolni, hogyan alakul majd a nemzetközi helyzet.

A Holland Nagydíj főszervezője, Jan Lammers szerint az F1 vezetőségének komolyan meg kellene fontolnia a hétközi versenyek megrendezését.

„Miért nem tartanak nagydíjat kedd vagy szerda este, mint a Bajnokok Ligájában?” – tette fel a kérdést a korábbi Forma-1-es versenyző.

„Miért kellene mindig hétvégén, délben rendezni a futamokat, családi időben? Mi van akkor, ha mást akarsz csinálni a családoddal, akik annyira nem szeretik a motorsportot?”

Lammers azt az elképzelést is támogatja, hogy egy helyszínen több futamot rendezzenek, ugyanakkor új versenypályák is szóba jöhetnek.

„A portimaói pálya Portugáliában hirtelen megkapta az F1-es licencet. Talán ott is meg lehetne rendezni egy versenyt. És gondolkodnak azon is, hogy a silverstone-i pálya különböző vonalvezetéseit használnák.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!