Jól halad jövő évi autója fejlesztésével a Virgin - F1VILÁG.HU

Jól halad jövő évi autója fejlesztésével a Virgin

HIRDETÉS

A Virgin Racing ügyvezetője, Graeme Lowdon úgy érzi, hogy csapatának sikerül előrelépést elérnie a következő idényben, ugyanis eddig a terveknek megfelelően halad az új autó tervezése és fejlesztése.


A Virgin Racing ügyvezetője, Graeme Lowdon úgy érzi, hogy csapatának sikerül előrelépést elérnie a következő idényben, ugyanis eddig a terveknek megfelelően halad az új autó tervezése és fejlesztése.

A brit alakulat már a szezon első néhány állomását követően jelezte, hogy átcsoportosította erőforrásai nagyobb részét az új autó tervezésére, sőt a hátralévő versenyekre már el sem utazik Nick Wirth technikai vezető, hogy több ideje maradjon az új autóval foglalkozni.

„Nick már egy ideje teljes mértékben a 2011-es autóval van elfoglalva, így ahelyett, hogy velünk tartana a versenyekre, a bázison dolgozik, ahol sokkal nagyobb szükség van rá, az előkészületi munka ezen szakaszában” – mondta Lowdon.

„Jól haladunk a munkával, egyre több dolog készül el, kerül legyártásra. Nem kis dolog egy forma-1-es autót tervezni, fejleszteni, és építeni, így ez teljes mértékben leköti Nick figyelmét, aki minden erejével a jövő évi projekten dolgozik.”

Annak ellenére, hogy a figyelem nagyobb része már a jövő évi autóra irányul, a szakember azt is elmondta, hogy néhány kisebb aerodinamikai újítással azért készülnek a szezon hátralévő három versenyére, hogy legközelebbi riválisuk, a Lotus elé kerülhessenek.

„Annak ellenére, hogy kevesebben dolgoznak az idei modellen, még láthatnak néhány kisebb újítást, amit a CFD programunk során fejlesztünk, és amik eddig mindig hoztak valamit a konyhára” – magyarázta a szakember, aki hozzátette, hogy eredményes szereplést vár csapatától a következő idényben.

„Már javában dolgozunk a jövő éven, és sokkal több erőforrás áll a rendelkezésünkre, mint egy évvel ezelőtt. Arról nem is beszélve, hogy az idei autót nagyon rövid idő alatt kellett elkészítenünk, ráadásul a nulláról. Már sokkal nagyobb a tapasztalatunk, ami rengeteget számít a jövő évi autó fejlesztése során.”

„Azt gondolom, hogy már most lehet látni a különbséget, így optimistán tekintünk a jövőbe.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!