Jövőre a külső pályán tartanák az F1-es sprintfutamot Bahreinben - F1VILÁG.HU

Jövőre a külső pályán tartanák az F1-es sprintfutamot Bahreinben

HIRDETÉS
A külső, oválszerű vonalvezetésen tarthatják jövőre a Bahreini Nagydíj sprintfutamát. Hivatalos bejelentés még nincs, ám a tervek szerint jövőre hat helyszínen is az idén kipróbált formátum szerint versenyez majd a Forma-1 mezőnye.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 26: Valtteri Bottas, Mercedes W12 during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Friday March 26, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

Idén három helyszínen, Silverstone-ban, Monzában és Interlagosban tartottak 100 km-es sprintfutamot az időmérő helyett, nemrég pedig kiderült, az F1 vezetősége azt szeretné, ha 2022-ben Bahreinben, Imolában, Montrealban, Ausztriában, Zandvoortban és Interlagosban alkalmaznák az új formátumot.

Lesznek viszont változások, a pontozás átalakítása mellett a terv az, hogy a sprintfutamokat különálló eseményként tartanák, tehát azok végeredménye nem lenne hatással a vasárnapi verseny rajtsorrendjére.

A Motorsport.com című lap azt írja, ez megnyitja a lehetőséget arra is, hogy Bahreinben a sprintversenyt ne ugyanazon a vonalvezetésen tartsák, mint a főfutamot, hanem a külső, oválszerű kialakításon.

Ez a vonalvezetés tavaly debütált a Forma-1-ben, amikor a koronavírus-járvány miatt két versenyt rendeztek meg Bahreinben. A Szahíri Nagydíjat akkor Sergio Perez nyerte meg a Racing Point színeiben.

„Elméletben meg tudjuk csinálni, és támogatni fogjuk, bármit is szeretne kérni tőlünk az F1” – mondta a bahreini pálya vezérigazgatója, Salman bin Isa Al Khalifa sejk a sprintfutamos elképzeléssel kapcsolatban.

„Mint ahogy 2020-ban is, amikor megkértek bennünket, hogy tartsunk két versenyt. Mivel ott van a külső vonalvezetés, meg is csináltuk. Szóval igen, támogatjuk. De ezen dolgok kapcsán a csapatok miatt is vannak még kérdőjelek, hogy hogyan lehetne használni egyik, majd a másik pályát. Szóval meglátjuk először, hogyan alakulnak az egyeztetések.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!