Friss hírek

Jövőre kötelező lesz a sisakkamerák használata a Forma-1-ben

2023-tól kezdve minden Forma-1-es versenyző sisakjában kötelezően el kell helyezni azokat a kamerákat, melyeket idén már sikerrel teszteltek a szezon első versenyhétvégéin.

Az új generációs sisakkamerát a szezon első négy nagydíján csak néhány versenyző használta, az F1 Bizottságának keddi ülésén pedig a résztvevők – a csapatok, az FIA és az F1 képviselői – ebben a kérdésben is egyeztetéseket folytattak.

A Nemzetközi Automobil Szövetség tájékoztatása szerint egyhangúlag elfogadták azt a javaslatot, hogy a következő szezontól kezdve minden versenyző számára kötelezővé teszik a sisakkamerák beépítését.

Hirdetés
 

Döntés született arról is, hogy a jövő évben kísérleti jelleggel két versenyhétvége erejéig csökkentik a versenyzők számára elérhető gumiszettek számát: a mostani 13 helyett mindenki csak 11 garnitúrát kap majd. Ezzel azt szeretnék megvizsgálni, hogy a gumiszettek számának csökkentése milyen hatással lenne a versenyzésre, a végső cél ugyanis az, hogy a jövőben fenntarthatóbb módon használják az abroncsokat a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!