Jövőre még nehezebbek lesznek az F1-es autók

Alexander Albon, Red Bull, parc ferme, Monza 2019
Fotó: F1VILÁG.HU
Tovább növelik a versenyautók minimumsúlyát a Forma-1-ben, noha a királykategória csapatai megegyeztek abban, hogy 2021-ben is az idei kasztnikat használják majd.

A Forma-1-ben jelenleg 746 kg-os minimumsúlynak kell megfelelniük a versenygépeknek, a hírek szerint azonban ezt a jövő évre 3 kg-mal, 749 kg-ra növelik.

Ennek legfőbb oka, hogy több istálló is attól tartott, bizonyos alkatrészek könnyítése céljából drága kutatási- és fejlesztési programba kell kezdeniük.

A mezőny tagjai ugyanis mindent megtesznek azért, hogy a lehető legkönnyebb alkatrészeket szereljék autóikba, ahhoz pedig, hogy megfeleljenek a szabályok által előírt minimumsúlynak, ballasztokat helyeznek el versenygépeikben – természetesen a kívánt helyekre.

Úgy tudni, a jelenlegi mezőnyből viszont legalább négy csapat nem tudott a 746 kg-os súlyhatár alá kerülni, ami egyrészt hátrányt jelent nekik, másrészt komoly költségekkel járó fejlesztésekbe kellene kezdeniük, hogy lejjebb vigyék versenyautóik tömegét.

A Motorsport Világtanács (WMSC) mai, szerdai ülésén jóvá is hagyhatja a minimumsúly 749 kg-ra való emelését.

A 2022-ben érkező szabályokkal egyébként még nehezebbé válnak az autók, akár 778 kg-ot is nyomhatnak.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései