Friss hírek

Jövőre sem lesz F1-es verseny Németországban

Egy idei még biztos nem tér vissza a Forma-1 mezőnye Németországba – legalábbis erről beszélt a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali.

Németország korábban két helyszínen látta vendégül az F1-es mezőnyt: Hockenheim és a Nürburgring afféle rotációs rendszerben került be a királykategória naptárába, az elmúlt években pedig jobbára csak előbbi helyszínen vendégeskedtek a csapatok.

Mivel azonban a versenyrendezés nem volt rentábilis a szervezőknek, tavaly már nem tartottak versenyt a Hockenheimringen.

„Az az érzésem, hogy a szervezők nem bíznak eléggé magukban ahhoz, hogy versenyt rendezzenek” – mondta Stefano Domenicali a Sport Bild című lapnak, majd hozzátette, Zandvoortban egészen más a helyzet.

„Nézzék csak meg, mit történt Hollandiában! Zandvoort a következő három évre teltházas.”

Úgy hírlik egyébként, hogy a jövő évi versenynaptárat hamarosan közzéteheti a Forma-1 vezetősége, habár még az idei programmal kapcsolatban is vannak kérdőjelek.

Domenicali abban bízik, jövőre már sikerül megtartani 23 nagydíjat.

„El tudom képzelni, hogy a versenyek harmadát Európában, a többit pedig – kezdve Bahreinnel – a világ más részein rendezzük. Vannak igények Afrikából is, tárgyalunk déllel és északkal, és egy két távol-keleti helyszínnel – például Koreával.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!