Kellemes meglepetés a Mercedes-motor remeklése - F1VILÁG.HU

Kellemes meglepetés a Mercedes-motor remeklése

HIRDETÉS

A Mercedes motorfejlesztésekért felelős vezetője, Andy Cowell úgy nyilatkozott, fantasztikus meglepetésként érte őket, hogy új, V6-os erőforrásuk ilyen domináns szerepet tölt be idén a Forma-1-ben.


A Mercedes motorfejlesztésekért felelős vezetője, Andy Cowell úgy nyilatkozott, fantasztikus meglepetésként érte őket, hogy új, V6-os erőforrásuk ilyen domináns szerepet tölt be idén a Forma-1-ben.

A német vállalat aggregátja kétségkívül a legjobb és legmegbízhatóbb 2014-ben, ami nem csoda, fejlesztését ugyanis már három évvel ezelőtt elkezdte a Mercedes.

Andy Cowell ezzel együtt elárulta, a szezont megelőzően fogalmuk sem volt arról, hogyan állnak riválisaikhoz – a Renault-hoz és a Ferrarihoz – képest.

„Ez egy briliáns meglepetés” – mondta a szakember a Sky Sports Online-nak.

„Minden erőfeszítéseddel dolgozol valamin, hogy az a lehető leggyorsabb legyen, de az első versenyig fogalmad sincs arról, hogyan állsz ellenfeleidhez képest.”

Sokak szerint a Mercedes sikerének titka az a trükkös tervezés, melynek köszönhetően a turbókompresszor és a turbina az egység két ellentétes végén helyezkedik el – a németek tehát különválasztották azt.

Cowell ezzel együtt elárulta, természetesen számos nehézséget kellett leküzdeniük a motor fejlesztése során.

„Ez a motor egy csoportnyi remek szakembernek a munkájából született meg, akik összeültek és megtervezték az erőforrást. Ezek a szakemberek a motorért felelős osztályról, a karosszérián dolgozó osztályról érkeztek – egy munkacsoport állt össze.”

„8-10 szakember összeült, hogy megvitassa az ötleteket: Mit tehetünk? Mit is jelent ez? Milyen előnnyel járna ez nekünk? És aztán az ötletelés.”

Hirdetés

„Az ember előáll ötletekkel, aztán mérlegel. Soha nem minden pozitívum egy ötlet esetében, vannak hátrányok is. De az ember elkezd azon dolgozni, hogy elejét vegye ezeknek a negatívumoknak, és, hogy a pozitívumok igazi pozitívumok legyenek.”

„Nem foglalkoztunk azzal, mit csinálnak a többiek. Még most sem igazán figyelünk arra, mit csinálnak ők, csak haladunk a saját munkánkkal. Van három erőforrás – mindegyik teljesen más. Ez pedig remek hozadéka az új szabályozásnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!