Két „alfahím” találkozott, ezért nem jött össze a Red Bull és a Porsche együttműködése - F1VILÁG.HU

Két „alfahím” találkozott, ezért nem jött össze a Red Bull és a Porsche együttműködése

Két „alfahím” találkozott a Red Bull és a Porsche személyében, így borítékolható volt, hogy a felek együttműködését nem sikerül tető alá hozni – erről beszélt nemrég egy interjúban a Haas csapatát irányító Günther Steiner.

A Porsche és a Red Bull hónapokon át folytattak egyeztetéseket, a német autógyárót ugyanis célul tűzte ki, hogy 2026-ban, az új motorszabályok bevezetésekor csatlakozik a száguldó cirkuszhoz. Az egyeztetések jól is haladtak, a felek azonban végül holtpontra jutottak, és nem tudtak megállapodni.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint egész egyszerűen nem akarták feladni függetlenségüket, a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner pedig úgy látja, problémás lett volna a két fél házassága.

„Az én személyes véleményem az, hogy két alfahím csapott össze ebben az esetben, és ez nehéz ügy” – mondta a szakember. „Az 50-50 százalékos megosztás mellett valakinek főnöknek kell lennie. Holtpontra jutottak volna, és ez problémákat generált volna. Még az sem teljesen biztos, hogy a Porsche nem fog csatlakozni a Forma-1-hez, de új elképzelésre van szükség.”

Steinert megkérdezték arról is, a 2026-ban érkező motorszabályok a Haas csapatának megfelelőek lesznek-e, ő pedig így válaszolt: „Ami a hajtásláncot illeti, a Ferrari dönt kizárólag. Nincs választásunk.”

Arra a kérdésre, hogy betonbiztos-e az együttműködésük az olaszokkal, a csapatfőnök így felelt: „Momentán igen, nincs más alternatíva.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!