Friss hírek

„Kevés reményt látok, ha ez így marad”

Ralf Schumacher lesújtó véleményt alkotott a Ferrari Forma-1-es istállójáról a Brazil Nagydíj időmérő edzését követően. Az egykori pilóta Timo Glockkal egyetemben a vészharangokat kongatja.

A Brazil Nagydíj pénteki napján került össztűz alá a Ferrari Forma-1-es alakulata, miután a változékony időjárás miatt megosztották Carlos Sainz és Charles Leclerc gumistratégiáját, aminek következtében Leclerc csak a tizedik rajtpozíciót szerezte meg. A csapat bokszánál a nem működő stratégia miatt szemmel láthatóan eluralkodott a káosz, ám Laurent Mekies sportigazgató szerint elkerülhetetlen volt, hogy valamelyik pilótájuk elégedetlen legyen. Erre reagálva Ralf Schumacher éles véleményt formált, szerinte ugyanis ez egy gyenge kifogás.

„A Ferrari újra és újra hibákat követ el, miközben jól is végezhetné a dolgát. Ez a kifogás számomra túl gyenge. Mások is alkalmaznak ilyen stratégiát.”

Az egykori F1-es pilóta idén nem először hangoztatja, hogy a Ferrarinál elbocsátásokra lenne szükség.

„Változtatniuk kell néhány dolgon. Kevés reményt látok, ha ez így marad, hiszen akár idén is nyerhettek volna világbajnokságot. Az autó gyors volt, de mindig sikerül kevesebbet kihozniuk belőle. A vezetés terén fontos lenne gyors döntést hozni, különben nehéz helyzetben lesznek. Valaminek változnia kell.”

Schumacher álláspontját erősíti a Sky Sports szakértője, Timo Glock is, aki nemes egyszerűséggel „káoszosztagnak” nevezte a Ferrarit.

„A Ferrari ezen az időmérőn bebizonyította, hogy egy káoszosztag. Atya ég. Teljességgel felfoghatatlan, hogyan küldhették ki a szerencsétlen Charles Leclerc-t átmeneti esős gumikon. Megértettem volna, ha esik, de semmi sem történt. Leclerc helyében teljesen kiborulnék. Hangot adtam volna neki a rádióban” – ekézte a csapatot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

„Kevés reményt látok, ha ez így marad”
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!