Kialakult a „női Forma-1” mezőnye - F1VILÁG.HU

Kialakult a „női Forma-1” mezőnye

HIRDETÉS
A minap bejelentette 18 tagú 2019-es mezőnyét a nemrég megalakult, kizárólag hölgyek számára létrehozott formaautós bajnokság, a W Series.
Fotó: W Series

A korábbi brit GT4, illetve MRF Challenge-bajnok Jamie Chadwick, a Red Bull korábbi juniorversenyzője, Beitske Visser, illetve a korábbi Forma-Renault pilóta Alice Powell is tagja lesz majd az idei mezőnynek, melyet összesen 18 nő alkot majd.

Őket abból a 28 pilótából válogatták ki, akiket még januárban, egy első értékelés után neveztek meg. Köztük volt egyébként a magyar Keszthelyi Vivien is, aki nem lesz ott a mezőnyben idén, ám a W Series hivatalos tartalékversenyzője marad.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vivien Keszthelyi (@vivien_keszthelyi) által megosztott bejegyzés,

A versenyzők nemrég egy négynapos teszten vettek részt Almeriában, ahol először próbálhatták ki a széria új, Tatuus T-318-as autóját.

A mezőny első 12 versenyzőjét az első három tesztnap eredményei alapján választották ki, további 6 pilóta kilétére pedig a zárónap után került sor, és ezt követően nevezték meg a 4 tartalékversenyzőt is.

A W Series hat versenyhétvégéből áll majd 2019-ben, a német túraautó-bajnokság (DTM) betétszériájaként vendégszerepel majd a sorozat. Az idény Hockenheimben rajtol május első hétvégéjén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!