Friss hírek

Koronavírus: Az F1 csapatai lélegeztetőgépekkel segítenek

Szorosan együttműködnek a hatóságokkal a Forma-1 csapatai annak érdekében, hogy minél több lélegeztetőgép álljon rendelkezésre a koronavírussal való küzdelem során.

A koronavírus-járványban világszerte eddig több mint 218 ezren fertőződtek meg, és több mint 10 ezer beteg nem élte túl a fertőzést.

A hatóságok pedig Európában is komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy megbirkózzanak a kórral, és minden szükséges eszköz rendelkezésre álljon.

Hirdetés
 

Nemrég a Ferrarit és a Fiatot tulajdonló Angelli család jelentette be, 10 millió euróval segíti az olasz kormányt a koronavírussal való küzdelemben, az F1-es csapatok pedig közös erővel igyekeznek támogatást nyújtani a hatóságoknak.

Egészen pontosan azért, hogy minél több lélegeztetőgép álljon rendelkezésre, a koronavírus egyik súlyos következménye ugyanis a tüdőgyulladás miatt fellépő légzési nehézség.

„A Forma-1 közössége egyeztetéseket folytat az érintett felekkel, amint módunkban áll, további részleteket közlünk” – fogalmazott az F1 szóvivője, hozzátéve, megpróbálnak annyi segítséget nyújtani, amennyit csak tudnak.

A csapatok főleg abban nyújthatnak segítséget, hogy technológiai részlegeik révén hozzájárulnak a lélegeztetőgépek gyártásához az Egyesült Királyságban és Olaszországban – különösen a McLaren, a Red Bull, a Williams, a Mercedes és a Ferrari.

A királykategória csapatai ugyanis fejlett gyártási képességekkel rendelkeznek, melyek potenciálisan felhasználhatók az efféle komplex eszközöl elkészítéséhez.

A Forma-1 egyébként nem új ötletekkel kíván előállni, hanem a meglévő tervek alapján segítene a gyártásban. Az Egyesült Királyságban a becslések szerint mintegy 20 ezer további lélegeztetőgépre volna szükség a következő hónapokban, hogy megbirkózzanak a válsággal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!