Közel 2400 km-rel zárt Barcelonában a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Antonio Fuoco Ferrari Charles Leclerc
Összesen 247 kört tett meg a Ferrari Forma-1-es csapata a barcelonai tesztek szerdai napján – az olaszok ezúttal is két autóval körözhettek a katalán ringen, Charles Leclerc ugyanis a Pirelli gumifejlesztésein dolgozott.

A monacói mellett az olaszok Antonio Fuocónak adtak még lehetőséget, aki a Ferrari akadémiájáról került ki, jelenleg pedig a maranellói gárda egyik olyan versenyzője, aki a szimulátorban segíti a csapatot.

Fuoco először kapott lehetőséget arra, hogy vezesse az SF90-es versenygépet, ezért a szerda reggel még az autóval való összecsiszolódásról szólt. Az olasz tehetség aztán egyre több kört megtett a pályán, és számos fejlesztést kipróbált. Visszajelzései azért is hasznosak, mert közvetlen összehasonlításokat tudott végezni azok szimulátorban nyújtott teljesítménye, illetve a versenypályán látottak között.

Leclerc eközben a Pirelli gumifejlesztésein dolgozott, melyek közül néhány már a 2021-es évre vonatkozott.

Leclerc végül 127 körrel (591 km) zárta a napot, Fuoco pedig 120 kört (559 km) tett meg Barcelonában.

A Spanyol Nagydíjat követő tesztet a Ferrari 512 megtett körrel (2383 km) zárta.

„Pozitív nap volt. Különféle teszteket végeztünk el, és összesen 120 kört tettem meg” – mondta Fuoco.

„Ami a programot illeti: délelőtt a rövidebb etapokra fókuszáltunk a különféle gumikeverékekkel, ezeket aztán délután hosszabb etapok, majd néhány teljesítménykör követte. Az autót nagyon jó volt vezetni.”

„Fontos lesz, hogy kielemezzük az adatok, amiket most gyűjtöttünk, mint ahogy az is, hogy összehasonlítsuk azokat a szimulátorban látottakkal. Nagyon élveztem a napot, és szeretnék köszönetet mondani a lehetőségért.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!