Kritika Binotto felé: „Egy mérnök nem csapatfőnök” - F1VILÁG.HU

Kritika Binotto felé: „Egy mérnök nem csapatfőnök”

HIRDETÉS
Több kritika is érte Mattia Binottót, a Ferrari-főnököt az elmúlt időszakban – a volt F1-es pilóta és egy volt csapatfőnök szerint is mást kellene kinevezni az istálló élére.
GP AUSTRIA F1/2020 -  VENERDÌ 03/07/2020      
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto

Binottót több oldalról is kritizálták a csapatvezetés miatt: az olasz 2019 óta tölti be a csapatfőnöki pozíciót, és nagy reményeket fűztek hozzá, hogy sikerre viszi majd az istállót. A siker azonban eddig elmaradt: a csapat az idei évben az egyik legrosszabb szezonját teljesíti a Forma-1-ben, jelenleg a bajnokság 5. helyét foglalják el. 

Nick Heidfeld, volt F1-es pilóta szerint Binotto a csapatvezetői feladatait nem végezte megfelelően, és egy új vezetőre lenne szüksége a Ferrarinak. 

A kérdésre, Binotto-e a megfelelő ember a Ferrari csapatának vezetésére, Heidfeld így válaszolt: „Nyilvánvaló, hogy eddig nem volt az” – mondta a német a Bild című lapnak. „A Ferrari felé óriásiak az elvárások, de a teljesítmény, az imidzs és a Leclerc és Vettel közötti kapcsolat kezelése eddig elég gyenge volt.

„A fontosabb és nehezebb kérdés az, hogy ki lehet a megfelelő ember. Talán szükség lesz egy külső vezetőre, aki nyitott, előítéletek nélküli és mindenféle kötődés nélkül újra tudja szervezni a csapatot és fel tudja építeni.”

Colin Kolles, korábbi F1-es csapatfőnök szerint nem arról van szó, hogy Binotto ne lenne jó szakember – csupán más feladatokat kellene neki szánni a csapatnál, nem a csapatvezetői pozíciót. 

„Binotto egy nagyon jó mérnök. Csak egy mérnök nem csapatfőnök” – mondta Kolles. „Van ilyen kombináció, de ezek más karaktereket igényelnek. Ismerem Binottót személyesen, a Forma-1-es csapatomnál a motorokért volt felelős.”

„Ő egy olyan személy, akit a számok és nem az érzelmek vezérelnek” – folytatta Kolles. „Szerintem az emberek azt gondolják, hogy a technikai igazgatónak a technikai dolgokért kell felelősséget vállalnia, a csapatfőnöknek pedig a csapatfőnöki feladatokkal kell foglalkoznia. A politika is ide tartozik: a politikai pozicionálás, hogy a versenyzőkkel foglalkozzon és a csapat teljes struktúrájával.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!