Friss hírek

Kubica az élen, a Red Bullnak műszaki gondja volt

Robert Kubica volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok idei negyedik tesztnapjának délelőttjén. Az Alfa Romeo versenyzője mögött Pierre Gasly áll a 2., Alexander Albon a 2. helyen, mindkettejüket műszaki hiba hátráltatta.

A Forma-1 mezőnye ezen a héten is 3 napot tölt el teszteléssel Barcelonában, ezen a héten pedig számos új fejlesztés kerül fel a 2020-as versenyautókra, és a teszt második felében már a teljesítményre is nagyobb hangsúlyt fektetnek a csapatok.

Az idei negyedik tesztnap délelőttjén Robert Kubica futotta meg a legjobb köridőt: az Alfa Romeo tesztpilótája 1 perc 16,942 másodperces időt ért el, tőle 6 tizeddel lemaradva Pierre Gasly áll a 2. helyen. A francia versenyző mindössze 25 körig jutott az első 4 órában, autóját ugyanis sokáig szerelték a garázsban.

Hirdetés
 

Hasonlóan műszaki hiba hátráltatta a testvércsapat Red Bull Racinget is: Alex Albon szinte Gaslyval egyidőben tudta csak megkezdeni a munkát, úgy tudjuk, autójának felfüggesztésével voltak gondok. A thai versenyző egyelőre a 3. helyen áll.

A Mercedes autójával Lewis Hamilton rótta a köröket délelőtt: a brit volt a legszorgalmasabb, 89 körig jutott, és egyelőre a 4. pozíció az övé 6 tizedes hátránnyal.

A Ferrari versenygépével Sebastian Vettel körözött, ő is sok időt töltött a pályán, 80 körrel zárta az első 4 órát. A német egy alkalommal nagy tempónál megpördült a 8-as kanyarban. Bár Vettel folytatni tudta, a piros zászlók előkerültek, a Ferrari ugyanis rengeteg kavicsot felhordott a pályára. A négyszeres világbajnok a 6. leggyorsabb volt délelőtt.

Vettel esetén kívül még egyszer kellett megszakítani a gyakorlást: Nicholas Latifi Williamse állt meg a pályán műszaki hiba miatt.

A tesztnap 14 órakor folytatódik, a nap végén pedig természetesen jelentkezünk szokásos összefoglalónkkal.

Az eredmények délelőtt:

Forrás: F1
Forrás: Pirelli

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!