Kubica: Monaco kihozza az autó gyengeségeit

Fotó: Williams
Robert Kubica (POL) Williams Racing FW42. Monaco Grand Prix, Thursday 23rd May 2019. Monte Carlo, Monaco.
A Williams F1-es pilótái, Robert Kubica és George Russell nem lepődött meg azon, hogy a Monacói Nagydíj első két szabadedzésén csak küszködtek az autóval.

Alapvető hiányosságok vannak a Williamsnél, Monaco pedig kihozza a gyengeségeket – véli Kubica, aki szerint csodák nincsenek, így ezen a hétvégén nem várnak előrelépést a csapattól. 

„Azzal a tapadáshiánnyal, ami nálunk van, azzal, hogy küszködünk az általános leszorítóerővel és a tapadással, Monaco nem a legkönnyebb hely számunkra” – mondta Kubica. 

„Sajnos nincsenek jó érzéseink, ahogy jósoltam is. Néhányan meglepetést reméltek, de nincsenek csodák.”

„Ha nincs meg az általános tapadás, akkor Monacóban az még jobban kijön, és még inkább nehezebb nyomni, nehezebb magabiztosnak lenni, hogy előhúzzunk valamit az autóból.”

A Williams másik versenyzője, George Russell úgy nyilatkozott, jelenleg nagy kihívást jelent számukra ez a pálya, azonban az itt kapott tapasztalatok miatt nem lesznek elkeseredve – Barcelonában ugyanis látták, hogy valamennyit sikerült javítaniuk. 

„Monacóban szükség van rá, hogy magabiztos legyél az autóban, hogy következetes legyen a versenygép – és jelen pillanatban nálunk ez hiányzik. Nem lepődtem meg” – mondta a brit. 

„Monaco egy nagyon speciális pálya, és ha egyet hátralépünk ezen a hétvégén, akkor nem leszünk túl csalódottak, mert ez nem igazán releváns az év hátralévő részére nézve.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!