Kubica: Monaco kihozza az autó gyengeségeit - F1VILÁG.HU

Kubica: Monaco kihozza az autó gyengeségeit

HIRDETÉS
A Williams F1-es pilótái, Robert Kubica és George Russell nem lepődött meg azon, hogy a Monacói Nagydíj első két szabadedzésén csak küszködtek az autóval.
Fotó: Williams

Alapvető hiányosságok vannak a Williamsnél, Monaco pedig kihozza a gyengeségeket – véli Kubica, aki szerint csodák nincsenek, így ezen a hétvégén nem várnak előrelépést a csapattól. 

„Azzal a tapadáshiánnyal, ami nálunk van, azzal, hogy küszködünk az általános leszorítóerővel és a tapadással, Monaco nem a legkönnyebb hely számunkra” – mondta Kubica. 

„Sajnos nincsenek jó érzéseink, ahogy jósoltam is. Néhányan meglepetést reméltek, de nincsenek csodák.”

„Ha nincs meg az általános tapadás, akkor Monacóban az még jobban kijön, és még inkább nehezebb nyomni, nehezebb magabiztosnak lenni, hogy előhúzzunk valamit az autóból.”

A Williams másik versenyzője, George Russell úgy nyilatkozott, jelenleg nagy kihívást jelent számukra ez a pálya, azonban az itt kapott tapasztalatok miatt nem lesznek elkeseredve – Barcelonában ugyanis látták, hogy valamennyit sikerült javítaniuk. 

„Monacóban szükség van rá, hogy magabiztos legyél az autóban, hogy következetes legyen a versenygép – és jelen pillanatban nálunk ez hiányzik. Nem lepődtem meg” – mondta a brit. 

„Monaco egy nagyon speciális pálya, és ha egyet hátralépünk ezen a hétvégén, akkor nem leszünk túl csalódottak, mert ez nem igazán releváns az év hátralévő részére nézve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!