Kvyat állítja, őt akarta a Ferrari Räikkönen helyére - F1VILÁG.HU

Kvyat állítja, őt akarta a Ferrari Räikkönen helyére

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es versenyző, Daniil Kvyat elárulta, hetekkel azt megelőzően, hogy a Red Bull visszaküldte őt a Toro Rossóhoz, elutasított egy olyan ajánlatot, melynek keretében Kimi Räikkönen helyét vehette volna át a Ferrarinál.
BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 04: Daniil Kvyat of Scuderia AlphaTauri and Russia  during practice ahead of the F1 Grand Prix of Sakhir at Bahrain International Circuit on December 04, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Az orosz versenyző 2014-ben, a Toro Rosso színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, egy évvel később pedig már a Red Bull Racingnél versenyezhetett. Az energiaital-gyárosok 2016-ra is megtartották őt, ám hiába szerzett dobogós eredményt a szezon harmadik versenyén, Kínában, a csapat végül úgy döntött, Max Verstappen ülteti be helyére, Kvyatot pedig visszaküldték a Toro Rossóhoz. A most 28 esztendős versenyző aztán 2017-ben, 2019-ben és 2020-ban is a faenzai istállónál versenyzett, végül pedig kikerült az F1-es mezőnyből.

Most egy interjúban beszélt arról, 2016-ban kapott egy ajánlatot a Ferraritól, amit nem sokkal azelőtt visszautasított, hogy a Red Bull lefokozta őt.

„Nagyon jól teljesítettem. Épp szereztem egy újabb dobogót a csapatnak [a 2016-os Kínai Nagydíjon], és akkoriban volt egy ajánlatom, hogy versenyezzek a Ferrarinál Kimi helyén. A színfalak mögött zajlott a dolog” – mondta az orosz versenyző.

„Szóval nagyon nehéz helyzet volt számomra mentálisan is az, hogy akart engem a Ferrari, láttam a szerződést, majd visszaküldtek a Toro Rossóhoz, és olyan lett az egész… hirtelen már nem mentek olyan jól a dolgok.”

Räikkönen végül 2018 végéig a Ferrarinál maradt, majd az Alfa Romeóhoz szerződött, Kvyat pedig végül csatlakozott a maranellóiakhoz, ám csupán tartalékosa volt a csapatnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!