Kvyat állítja, őt akarta a Ferrari Räikkönen helyére - F1VILÁG.HU

Kvyat állítja, őt akarta a Ferrari Räikkönen helyére

A korábbi Forma-1-es versenyző, Daniil Kvyat elárulta, hetekkel azt megelőzően, hogy a Red Bull visszaküldte őt a Toro Rossóhoz, elutasított egy olyan ajánlatot, melynek keretében Kimi Räikkönen helyét vehette volna át a Ferrarinál.

Az orosz versenyző 2014-ben, a Toro Rosso színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, egy évvel később pedig már a Red Bull Racingnél versenyezhetett. Az energiaital-gyárosok 2016-ra is megtartották őt, ám hiába szerzett dobogós eredményt a szezon harmadik versenyén, Kínában, a csapat végül úgy döntött, Max Verstappen ülteti be helyére, Kvyatot pedig visszaküldték a Toro Rossóhoz. A most 28 esztendős versenyző aztán 2017-ben, 2019-ben és 2020-ban is a faenzai istállónál versenyzett, végül pedig kikerült az F1-es mezőnyből.

Most egy interjúban beszélt arról, 2016-ban kapott egy ajánlatot a Ferraritól, amit nem sokkal azelőtt visszautasított, hogy a Red Bull lefokozta őt.

 

„Nagyon jól teljesítettem. Épp szereztem egy újabb dobogót a csapatnak [a 2016-os Kínai Nagydíjon], és akkoriban volt egy ajánlatom, hogy versenyezzek a Ferrarinál Kimi helyén. A színfalak mögött zajlott a dolog” – mondta az orosz versenyző.

„Szóval nagyon nehéz helyzet volt számomra mentálisan is az, hogy akart engem a Ferrari, láttam a szerződést, majd visszaküldtek a Toro Rossóhoz, és olyan lett az egész… hirtelen már nem mentek olyan jól a dolgok.”

Räikkönen végül 2018 végéig a Ferrarinál maradt, majd az Alfa Romeóhoz szerződött, Kvyat pedig végül csatlakozott a maranellóiakhoz, ám csupán tartalékosa volt a csapatnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!