Friss hírek

Kvyat egyáltalán nem aggódik a jövője miatt

„Egyáltalán nem aggódik” jövője miatt a jelenleg még az AlphaTauri Forma-1-es csapatánál versenyző Daniil Kvyat. Bár csapattársával, Pierre Gaslyval a napokban hosszabbított az istálló, Kvyat jövője továbbra is bizonytalan.

Az AlphaTauri szerdán jelentette be, 2021-ben is Gasly foglalhat majd helyet a csapat egyik autójában – ám hogy ki lesz a csapattársa, az egyelőre kérdés.

A hírek szerint egyre bizonyosabb, hogy a Red Bull Yuki Tsunodának ad lehetőséget kiscsapatánál, ebben az esetben pedig Kvyatnak távoznia kellene. Ez azért sem lenne meglepő, mert az orosz idén szemmel láthatóan alulteljesít Gaslyhoz képest.

Hirdetés
 

Kvyat viszont nem aggódik – bármilyen döntés is születik, együtt tud majd élni vele.

„Őszinte leszek, egyáltalán nem aggódom” – mondta az orosz a Motorsport.com című lapnak.

„Lehet bárhogy. Ha itt leszek az F1-ben jövőre, az jó. Ha nem, hát legyen.”

„Egyáltalán nem gondolkodom most ezen. Nem ez a prioritás számomra. Megengedhetek magamnak egy év kihagyást, vagy bármit, amit akarok. Úgyhogy majd meglátjuk. Még mindig nem tudom pontosan, hogyan is alakul.”

„A tőlem telhető legjobbat nyújtom majd a hátralévő néhány versenyen. Mindig ez a legjobb, amit az ember tehet – erre fókuszálok, aztán majd meglátjuk, mit tartogat a jövő. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy bármi megtörténhet.”

Amikor konkrétan rákérdeztek nála az egyéves kihagyás lehetőségéről, Kvyat így felelt: „Nem mondtam semmit. Nem mondtam, hogy így lesz. És azt sem, hogy nem. Azt mondtam, hogy minden nyitott. Az ilyen őrült körülmények között bármi megtörténhet.”

„A végsőkig harcolni kell. A hátralévő 5 versenyen mindent beleadok. Aztán akárhogy is alakul, meghozom a döntésemet év végén. Momentán nincs miről döntenem, ezért nem is van min gondolkodni. Csupán azt mondom, hogy megengedhetek magamnak egy ilyen döntést is. Nem félek attól, hogy meghozzak egy ilyen döntést.”

Az orosz pilótát az sem foglalkoztatja különösebben, hogy a Red Bull nem az AlphaTauri versenyzői közül választ, ha úgy dönt, nem hosszabbítja meg Alex Albon szerződését.

„Nem gondolkodtam ezen. Az ő dolguk. Ők tudják, mi a stratégiájuk. Ők tudják, mire van szükségük. Egyáltalán nem akarok beavatkozni. Ennyi. Tényleg, no comment.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kvyat egyáltalán nem aggódik a jövője miatt
Alguersuarinak a mai napig rémálmai vannak a Forma-1-es időszakról
Norris izgatottan várja már Piastri érkezését
Horner szerint elképesztő, hogy a Mercedes ekkora bakot lőtt 2022-es autójával
Növényi olajjal tankolták fel a Mercedes F1-es kamionjait
Ricciardo hajlandó kihagyni egy évet, ha azzal új esélyt kap

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!