Friss hírek

Kvyat kiakadt Albon amatőr hibáján

Bár jól indult, végül küszködéssel ért véget Daniil Kvyat számára a Forma-1-es Eifel Nagydíj. Az orosz versenyző Alex Albonnal ütközött, és eléggé ki van akadva a thai versenyző amatőr hibáján.

Az AlphaTauri versenyzője a nürburgringi futamon Albon előtt körözött,  küzdelem hevében pedig elvétette az utolsó előtti kanyar féktávját. Amikor aztán visszatért a pályára, Albon megelőzte őt, majd egy hirtelen mozdulattal bevágott elé.

A két autó összeütközött, és míg Albon folytatni tudta a küzdelmeket, Kvyat versenygépének első szárnya leszakadt, és egy teljes kört kellett megtennie a pályán sérült autóval.

Az AlphaTauri versenyzője a bokszba hajtott, kapott egy új első szárnyat, ám minden esélye elszállt a pontszerzésre.

„Tényleg nem értem a manőverét” – mondta csalódottan az orosz versenyző. „Mit csinált? Szerintem nagyon nem volt profi, nagyon rosszul ítélte meg a dolgot, az ember nem várna ilyet egy olyan versenyzőtől, mint ő, aki már ennyi ideje versenyez.”

„A verseny onnantól kezdve elúszott… Az egész kört nagyon lassan kellett megtennem a sérült első szárny miatt. Becsúszott a padlólemez alá, megsérült a teljes padlólemez, a fékhűtés. Onnantól kezdve küszködés volt a verseny, mert az autó rengeteget veszített a leszorítóerőből. Tényleg csak az esőben bíztam, vagy arra, hogy valami furcsaság történjen.”

Albon a futam után egyébként elismerte, rosszul mérte fel a két autó közti távolságot az előzés után.

„Dany nyilván egy kicsit szélesen vette a sikánt, én pedig egy kicsit benéztem a dolgot” – ismerte el a thai pilóta. „Nem igazán tudtam, mi  történt, de bementünk az utolsó kanyarba és összeütköztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!