Friss hírek

Kvyat kiakadt Albon amatőr hibáján

NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 11: Daniil Kvyat of Russia driving the (26) Scuderia AlphaTauri AT01 Honda on track during the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 11, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Joe Portlock/Getty Images)
Bár jól indult, végül küszködéssel ért véget Daniil Kvyat számára a Forma-1-es Eifel Nagydíj. Az orosz versenyző Alex Albonnal ütközött, és eléggé ki van akadva a thai versenyző amatőr hibáján.

Az AlphaTauri versenyzője a nürburgringi futamon Albon előtt körözött,  küzdelem hevében pedig elvétette az utolsó előtti kanyar féktávját. Amikor aztán visszatért a pályára, Albon megelőzte őt, majd egy hirtelen mozdulattal bevágott elé.

A két autó összeütközött, és míg Albon folytatni tudta a küzdelmeket, Kvyat versenygépének első szárnya leszakadt, és egy teljes kört kellett megtennie a pályán sérült autóval.

Az AlphaTauri versenyzője a bokszba hajtott, kapott egy új első szárnyat, ám minden esélye elszállt a pontszerzésre.

„Tényleg nem értem a manőverét” – mondta csalódottan az orosz versenyző. „Mit csinált? Szerintem nagyon nem volt profi, nagyon rosszul ítélte meg a dolgot, az ember nem várna ilyet egy olyan versenyzőtől, mint ő, aki már ennyi ideje versenyez.”

„A verseny onnantól kezdve elúszott… Az egész kört nagyon lassan kellett megtennem a sérült első szárny miatt. Becsúszott a padlólemez alá, megsérült a teljes padlólemez, a fékhűtés. Onnantól kezdve küszködés volt a verseny, mert az autó rengeteget veszített a leszorítóerőből. Tényleg csak az esőben bíztam, vagy arra, hogy valami furcsaság történjen.”

Albon a futam után egyébként elismerte, rosszul mérte fel a két autó közti távolságot az előzés után.

„Dany nyilván egy kicsit szélesen vette a sikánt, én pedig egy kicsit benéztem a dolgot” – ismerte el a thai pilóta. „Nem igazán tudtam, mi  történt, de bementünk az utolsó kanyarba és összeütköztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!