Friss hírek

Latifi biztonsági őrök kíséretében járt az abu dhabi verseny után

Biztonsági őrök kíséretében járt a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj után a Williams versenyzője, Nicholas Latifi, a kanadai versenyző viszont elárulta, Lewis Hamilton üzenetben biztosította őt támogatásáról.

A 2021-es szezon utolsó versenyén Latifi néhány körrel a leintés előtt törte össze autóját, ennek következményeként pedig az F1 történetének egyik legdrámaibb és legvitatottabb világbajnoki végkifejletét láthattuk.

A versenyt egy utolsó körös előzéssel Max Verstappen nyert meg, aki ezzel a világbajnoki címet is megszerezte Lewis Hamiltonnal szemben. Latifi a Williams új autójának keddi bemutatója alkalmával beszélt arról, mennyire fontosnak tartotta, hogy napokkal a verseny után közleményt adjon ki közösségi oldalain, elítélve azt a rengeteg fenyegető üzenetet, amiket kapott.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, fontos volt közölni ezt az üzenetet, olyasvalami volt ez, amivel kapcsolatban állást akartam foglalni” – mondta a kanadai versenyző, majd hozzátette, Hamilton is megkereste őt a verseny után.

„Lewis küldött nekem egy üzenetet pár nappal később… Azelőtt, hogy kiadtam ezt a közleményt. Nyilvánvalóan nem fogok belemenni a részletekbe, hogy mit is mondott. De kaptam támogató üzeneteket a Mercedes többi csapattagjától is.”

„És nagyon kedvesek voltak azok az üzenetek, amiket más versenyzőktől és csapatoktól kaptam a közösségi médiában, nagyon biztató volt ezt látni.”

„A közösségi média rengeteg jót hoz magával, rengeteg hozzáférést biztosít az embereknek olyan dolgokhoz, melyekkel normális esetben nem tudnának foglalkozni, ám sajnos előfordulhatnak negatív dolgok néha. Jó lenne, ha javítani tudnánk ezen.”

Latifi beszélt arról is, komolyan vették a halálos fenyegetéseket is, így sokáig biztonsági őrök kíséretében járt bizonyos helyekre.

„Egyesek számára hülyén hangozhat, de az ember elvégre nem tudja, mennyire gondolják komolyan az emberek. Elég egy ittas rajongó a repülőtéren, vagy csak belefutni valakibe, akinek rossz napja van, részeg, vagy valamilyen befolyásolás alatt áll, és szélsőséges véleményei vannak. Elég csak egy ember a millióból…”

„A verseny után Londonban voltam, és jöttek velem biztonságiak, amikor bizonyos dolgokat csináltam. Elmentem a Téli Csodaországba a barátnőmmel, mert az utolsó versenyek előtt nem tudtuk beiktatni, és itt is biztonságiak voltak velünk.”

„Viccesen, bután hangzik, de nagyon komolyan vettük ezeket a fenyegetéseket, mert tényleg nem tudhatod, mi történhet. Ez is egy kellemetlen szelete annak a világnak, amiben élünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!