Friss hírek

Laudára emlékezik a Forma-1 világa

Forma-1-es pályafutása során három világbajnoki címet nyert, Niki Lauda azonban sokkal többet adott a száguldó cirkusznak pusztán sportsikereknél – kitartása, bátorsága, élni akarása, egyedülálló személyisége nemcsak a sportág legnagyobbjai, hanem halhatatlanjai közé is emeli! Rá emlékezik a Forma-1 családja.

Lauda hétfőn, szerettei körében hunyt el 70 éves korában – a végsőkig küzdött, a betegség azonban végül legyőzte őt. Halálhíre sokkolta a Forma-1 világát: versenyzők, csapatok és egykori kollégák fejezik ki folyamatosan részvétüket a család, a barátok felé – ezeket a kedves üzeneteket mutatjuk meg alább.

Mercedes:

Valtteri Bottas (Mercedes):

„Nyugodj békében, Niki!”

Ferrari:

„Szomorú nap a mai az F1 számára. A Ferrari családja mély megrendüléssel értesült barátunk, a három világbajnoki címet, ebből kettőt a Ferrarival (1975, 1977) szerző Niki Lauda haláláról. Örökké a szívünkben, illetve a tifosi szívében maradsz!”

McLaren:

„A McLaren minden tagját lesújtotta barátunk, kollégánk és 1984-es világbajnokunk, Niki Lauda halála. Niki örökre a szívünkben marad, beírva magát a történelmünkbe.”

Red Bull Racing:

„Egy bajnok. Egy legenda. Egy barát. Nyugodj békében, Niki!”

Nico Rosberg (2016 világbajnoka):

„Kedves Niki. Köszönök mindent, amit értem tettél. Rengeteget tanultam tőled. A szenvedélyed, küzdőszellemed, azt, hogy soha nem adtad fel, és hogy mindig türelmes voltál velünk, fiatalokkal. Én, és 100 millió rajongód a világon, akiket mindig arra inspiráltál, hogy a legnehezebb időkben sem adják fel, most rád és a családodra gondolnak, és azt kívánják, nyugodj békében!”

Fernando Alonso (2005 és 2006 világbajnoka):

„Sokkoló és szomorú hír ma reggelre. Nyugodj békében, Niki!”

Jenson Button (2009 világbajnoka):

„Nyugodj békében, Niki!”

Christian Horner (a Red Bull csapatfőnöke):

„Békés megnyugvást kívánok egy olyan F1-es legendának, akit a barátomnak hívhattam. Szomorú nap ez a teljes motorsport-közösség számára. A Red Bull Racing minden egyes tagja gondolatban Niki családjával és barátaival van. Jó sebességet, Niki.”

Romain Grosjean (Haas):

„Nyugodj békében, Niki Lauda. Egy legenda távozott közülünk…”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

R.I.P Niki Lauda A legend is gone 😭 #legend #sad #F1

Romain Grosjean (@grosjeanromain) által megosztott bejegyzés,

Flavio Briatore (egykori F1-es csapatfőnök):

„Néhány hete tettem közzé az alábbi fotót Nikiről és rólam, biztatva őt arra, hogy harcoljon, ahogy mindig is tette. Nem sikerült neki, ez egy rendkívül szomorú nap a Forma-1 számára, mely egy nagyszerű karaktert veszített el, én pedig egy nagyszerű barátot. Viszlát, Niki!”

Alfa Romeo Racing:

„Hiányozni fogsz, Niki!”

Daniel Ricciardo (Renault):

„Nagyon szomorú hír a mai, de büszkék lehetünk arra az emberre, aki Niki volt, és nagyra értékelhetjük azt az örökséget, amit maga után hagy.”

Williams:

„A sportág egy nagy alakja volt úgy az autóban, mint azon kívül. Nyugodj békében, Niki! A Williamsnél gondolatban mindenki a családdal, barátokkal és kollégákkal van ezekben a nehéz időkben.”

Max Verstappen (Red Bull Racing):

„Sokkolt Niki Lauda elvesztése. Igazi legendája volt a sportágunknak, olyasvalaki, akit rendkívüli módon tiszteltem. Nyugodj békében, Niki!”

Renault:

„Óriási szomorúsággal tölt el bennünket, hogy ma elköszönünk. Nem sokan testesítették meg ezt a sportot olyannyira, mint te – ilyen bátorsággal és szenvedéllyel. Egy inspiráció, a sportág nagy alakja, egy legenda vagy. Köszönjük, Niki. Nyugodj békében!”

Nico Hülkenberg (Renault):

„Nem találok szavakat… Egy különleges ember távozott közülünk. Nyugodj békében, Niki!”

Jean Todt (elnök, FIA):

„Niki Lauda a motorsport hőse volt, aki fiatal koromban rendkívüli módon inspirált engem. Egy mérföldkő a Forma-1 történetében. Gondolatban családjával, barátaival és a Mercedes csapatával vagyok.”

Charles Leclerc (Ferrari):

„Nagyon szomorú nap. Nyugodj békében, legenda!”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Very sad day. Rest in peace Legend. 🌟

CHARLES LECLERC (@charles_leclerc) által megosztott bejegyzés,


Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!