Laudára emlékezik a Forma-1 világa

Fotó: Red Bull Ring
SPIELBERG,AUSTRIA,20.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, legends race. Image shows Niki Lauda. Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge. Niki Lauda Black & White B/W
Forma-1-es pályafutása során három világbajnoki címet nyert, Niki Lauda azonban sokkal többet adott a száguldó cirkusznak pusztán sportsikereknél – kitartása, bátorsága, élni akarása, egyedülálló személyisége nemcsak a sportág legnagyobbjai, hanem halhatatlanjai közé is emeli! Rá emlékezik a Forma-1 családja.

Lauda hétfőn, szerettei körében hunyt el 70 éves korában – a végsőkig küzdött, a betegség azonban végül legyőzte őt. Halálhíre sokkolta a Forma-1 világát: versenyzők, csapatok és egykori kollégák fejezik ki folyamatosan részvétüket a család, a barátok felé – ezeket a kedves üzeneteket mutatjuk meg alább.

Mercedes:

Valtteri Bottas (Mercedes):

„Nyugodj békében, Niki!”

Ferrari:

„Szomorú nap a mai az F1 számára. A Ferrari családja mély megrendüléssel értesült barátunk, a három világbajnoki címet, ebből kettőt a Ferrarival (1975, 1977) szerző Niki Lauda haláláról. Örökké a szívünkben, illetve a tifosi szívében maradsz!”

McLaren:

„A McLaren minden tagját lesújtotta barátunk, kollégánk és 1984-es világbajnokunk, Niki Lauda halála. Niki örökre a szívünkben marad, beírva magát a történelmünkbe.”

Red Bull Racing:

„Egy bajnok. Egy legenda. Egy barát. Nyugodj békében, Niki!”

Nico Rosberg (2016 világbajnoka):

„Kedves Niki. Köszönök mindent, amit értem tettél. Rengeteget tanultam tőled. A szenvedélyed, küzdőszellemed, azt, hogy soha nem adtad fel, és hogy mindig türelmes voltál velünk, fiatalokkal. Én, és 100 millió rajongód a világon, akiket mindig arra inspiráltál, hogy a legnehezebb időkben sem adják fel, most rád és a családodra gondolnak, és azt kívánják, nyugodj békében!”

Fernando Alonso (2005 és 2006 világbajnoka):

„Sokkoló és szomorú hír ma reggelre. Nyugodj békében, Niki!”

Jenson Button (2009 világbajnoka):

„Nyugodj békében, Niki!”

Christian Horner (a Red Bull csapatfőnöke):

„Békés megnyugvást kívánok egy olyan F1-es legendának, akit a barátomnak hívhattam. Szomorú nap ez a teljes motorsport-közösség számára. A Red Bull Racing minden egyes tagja gondolatban Niki családjával és barátaival van. Jó sebességet, Niki.”

Romain Grosjean (Haas):

„Nyugodj békében, Niki Lauda. Egy legenda távozott közülünk…”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

R.I.P Niki Lauda A legend is gone 😭 #legend #sad #F1

Romain Grosjean (@grosjeanromain) által megosztott bejegyzés,

Flavio Briatore (egykori F1-es csapatfőnök):

„Néhány hete tettem közzé az alábbi fotót Nikiről és rólam, biztatva őt arra, hogy harcoljon, ahogy mindig is tette. Nem sikerült neki, ez egy rendkívül szomorú nap a Forma-1 számára, mely egy nagyszerű karaktert veszített el, én pedig egy nagyszerű barátot. Viszlát, Niki!”

Alfa Romeo Racing:

„Hiányozni fogsz, Niki!”

Daniel Ricciardo (Renault):

„Nagyon szomorú hír a mai, de büszkék lehetünk arra az emberre, aki Niki volt, és nagyra értékelhetjük azt az örökséget, amit maga után hagy.”

Williams:

„A sportág egy nagy alakja volt úgy az autóban, mint azon kívül. Nyugodj békében, Niki! A Williamsnél gondolatban mindenki a családdal, barátokkal és kollégákkal van ezekben a nehéz időkben.”

Max Verstappen (Red Bull Racing):

„Sokkolt Niki Lauda elvesztése. Igazi legendája volt a sportágunknak, olyasvalaki, akit rendkívüli módon tiszteltem. Nyugodj békében, Niki!”

Renault:

„Óriási szomorúsággal tölt el bennünket, hogy ma elköszönünk. Nem sokan testesítették meg ezt a sportot olyannyira, mint te – ilyen bátorsággal és szenvedéllyel. Egy inspiráció, a sportág nagy alakja, egy legenda vagy. Köszönjük, Niki. Nyugodj békében!”

Nico Hülkenberg (Renault):

„Nem találok szavakat… Egy különleges ember távozott közülünk. Nyugodj békében, Niki!”

Jean Todt (elnök, FIA):

„Niki Lauda a motorsport hőse volt, aki fiatal koromban rendkívüli módon inspirált engem. Egy mérföldkő a Forma-1 történetében. Gondolatban családjával, barátaival és a Mercedes csapatával vagyok.”

Charles Leclerc (Ferrari):

„Nagyon szomorú nap. Nyugodj békében, legenda!”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Very sad day. Rest in peace Legend. 🌟

CHARLES LECLERC (@charles_leclerc) által megosztott bejegyzés,


Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS