Leclerc: A baleset ellenére hasznos tesztnap volt

GP ABU DHABI F1/2019 - DOMENICA 01/12/2019 Charles Leclerc Ferrari credit: @Scuderia Ferrari Press Office
Fotó: Scuderia Ferrari
Autótöréssel zárta a 2019-es évet Abu Dhabiban Charles Leclerc: a monacói versenyző a Forma-1-es csapatok abu dhabi tesztjének második napján szenvedett balesetet, emiatt pedig 2 órával korábban be kellett fejezniük a munkát.

Leclerc a 14-es kanyarban balesetezett, és bár ő szerencsére nem sérült meg, autója összetört, így nem tudták folytatni a tervezett programot.

A 22 esztendős versenyző végül 103 kör megtétele után a 2. helyen zárta a tesztnapot George Russell és a Mercedes mögött.

„Ez volt az utolsó pályán töltött munkanap, és úgy gondolom, a baleset ellenére hasznos volt, habár korábban be kellett fejeznünk a munkát” – mondta Leclerc.

„Sok összehasonlító tesztet elvégeztünk, hogy kiértékeljük a 2020-as gumikat az ideiekhez viszonyítva, és rengeteg adatot gyűjtöttünk, amiket alaposan kielemezhetünk.”

„Most ideje pihenni egy kicsit, bár soha nem fogom elfelejteni az első szezonomat a Ferrarival. És tudom, hogy alig várom majd, hogy visszatérjek a pályára.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!