Leclerc: Elbuktuk a dobogót, de az autó versenyképes volt - F1VILÁG.HU

Leclerc: Elbuktuk a dobogót, de az autó versenyképes volt

HIRDETÉS
Jó eséllyel pályázott a dobogóra a vasárnapi Török Nagydíjon Charles Leclerc, utólag azonban kiderült, a Ferrari végül hibás stratégiai döntést hozott, a monacói pilóta ezért csak a 4. helyen ért célba.
GP TURCHIA F1/2021 - SABATO 09/10/2021 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc a 3. helyről rajtolt az isztambuli versenyen, és jó ideig tartotta is magát ebben a pozícióban. Amikor aztán a többiek kiálltak új garnitúra abroncsokért, a monacói a pályán maradt, és a győzelemért száguldhatott.

Hamar kiderült azonban, a Ferrari taktikája nem válik be, így Leclerc is a bokszba kényszerült. Végül a 4. helyen intette le őt a kockás zászló.

A fiatal pilóta azt mondja, az mindenképpen pozitívum, hogy versenyképesek voltak ezen a hétvégén.

„Összességében pozitív verseny volt” – mondta a monacói versenyző. „Nagyon versenyképesek voltunk, főleg az első etapban, az autó igazán jónak tűnt.”

„Sokáig elmentünk az első szett intermediate-gumikkal, és amint a többiek kiálltak új garnitúráért, úgy alakult, hogy gyorsabbak voltunk a használtakon. De pár kör után a többieknél lekopott a szemcsés felület, és sokat javult a teljesítményük. Szóval tudtuk, hogy nekünk is ki kell állnunk.”

„Mi a többiekhez képest későn álltunk ki, szóval nem sikerült túljutni ezen a szemcsés fázison, és nem tudtam visszaküzdeni magam. Kár érte, elbuktunk egy dobogót, de a teljesítmény megvolt, ami pozitívum.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!