Leclerc már nem „szégyenlős”, ennek köszönhető a javuló forma - F1VILÁG.HU

Leclerc már nem „szégyenlős”, ennek köszönhető a javuló forma

HIRDETÉS
A Ferrarihoz érkezvén kissé még „szégyenlős” volt Charles Leclerc az autó beállításait illetően, ám miután változtatott ezen a hozzáálláson, egyre inkább összecsiszolódott az olasz istálló versenygépével.
Charles Leclerc Ferrari

Leclerc a tavalyi szezont követően érkezett a Ferrarihoz a Saubertől, az elmúlt időszakban pedig sorozatban négy dobogós eredményt szerzett a csapatnak, Franciaországban, Ausztriában és Nagy-Britanniában pedig egyértelműen ő vitte a hátán a maranellóiakat.

A Német Nagydíj helyszínén, Hockenheimben Leclerc újságíróknak – köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak – nyilatkozva arról beszélt, nemrégiben változtatott munkamódszerein, ez pedig sokat segített neki abban, hogy többet tudjon kihozni a Ferrari SF90-es kódjelű versenyautójából.

„Azt hiszem, Franciaország előtt még inkább én alkalmazkodtam az autóhoz, és utána változtattunk egy kicsit ezen a megközelítésen, és szerintem inkább az autót állítottuk az én vezetési stílusomhoz” – magyarázta Leclerc. „Azóta egy kicsit természetesebben tudok vezetni, ami segített nekem.”

Amikor a monacóit arról kérdezték, miért nem változtatott a hozzáállásán a Le Castellet-i hétvége előtt, így felelt: „Megérkezni egy ilyen nagy csapathoz… Amikor idejöttem, még csak a második Forma-1-es idényemnek kezdtem neki, ilyenkor az ember egy kicsit szégyenlős – vagy legalábbis én szégyenlős voltam.”

„Nem akartam úgy kezdeni ezt a kapcsolatot, hogy megérkezek, és azt mondom, ’oké, ezt meg azt akarom’. Szóval először szerettem volna megérteni az autót, igyekeztem a vezetési stílusommal alkalmazkodni hozzá, amennyire csak tudtam.”

„Egy ponton aztán sikerült jó dolgokat elérnem ezzel, de aztán úgy éreztem, hogy több teljesítmény van abban, ha megpróbáljuk az autót hozzám hangolni, és azóta ez segíti a teljesítményem.”

Leclerc remek formájának köszönhetően már csak 3 ponttal van lemaradva a tabellán négyszeres világbajnok csapattársától, Sebastian Vetteltől, aki a legutóbbi három versenyhétvégén nem bírt a 21 esztendős tehetséggel.

Leclerc viszont azt mondja, csapattársa hamarosan meg fog erősödni – ebben egészen biztos.

„Azt hiszem, Sebnek is nagyon jó versenyei voltak. Talán nem volt olyan szerencsés az elmúlt pár futamon, de meggyőződésem, hogy hamarosan ismét ott lesz az élen – csak idő kérdése.”

Hirdetés

Leclerc elárulta, Vettelnek mostanában több problémája van a Ferrari autójával.

„Hogy őszinte legyek, nekem kevesebb gondom van most. Ő egy kicsit a stabilitásra panaszkodik a kanyarbemeneteken, nekem nincs ilyen sok gondom ezzel” – magyarázta a Ferrari-pilóta, majd amikor arról kérdezték, arról van-e szó, hogy az SF90-es egész egyszerűen jobban illeszkedik-e az ő stílusához, így felelt: „Nem tudom. Én kényelmesen érzem magam az autóban, neki pedig van néhány problémája vele.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!


Kollégánk jelenti a helyszínről:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!