Leclerc: Nem ezt érdemeljük - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nem ezt érdemeljük

Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője úgy érzi, határozottan esélyük lett volna a pole pozícióra a Német Nagydíj időmérő edzésén.

Sebastian Vettel a Q1-ben rögtön problémával szembesült: a német pilóta autójában a turbóval akadtak gondok, a Q3-ban pedig Leclerc benzinpumpája ment tönkre. Habár a Ferrari jó eséllyel indult a pole pozícióért – miután mindhárom edzést megnyerték – az első rajtkockát végül Lewis Hamilton szerezte meg. 

Leclerc rendkívül elkeseredetten nyilatkozott az időmérőt követően, és elmondta, a csapat nem ezt érdemli, hogy mindkét autó kiessen a kvalifikáción. 

„Az autóban ülve először rosszul éreztem magam Seb miatt – ha egy autóval van probléma, akkor az csak sajnálatos, de ha nekünk is problémánk van, akkor az még annál is rosszabb” – mondta a monacói. 

„Nyilvánvalóan ez egy nagyon nehéz nap az egész csapat számára. Bakuban is minden jel arra utalt, hogy megszerezhetjük a pole-t a baleset előtt – vannak ilyen napok. Ez nagyon nehéz, hogy mindkét autó kiesett. A csapat nem ezt érdemli.

Leclerc úgy érzi, a tempójuk megvolt ahhoz, hogy megszerezzék a pole-t:

„Határozottan nagyon gyorsak voltunk. A Q2-ben kicsit tartalékolnunk kellett a gumikkal, szóval magabiztos voltam a Q3-ra. Sajnos nem volt lehetőségünk megmutatni, hogy mennyire gyorsak vagyunk. De hiszem, hogy ez egy lehetőség volt.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!