Leclerc nem tér magához Verstappen rajtelsőséget érő köre után - F1VILÁG.HU

Leclerc nem tér magához Verstappen rajtelsőséget érő köre után

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es pilótáját megdöbbentette a Red Bull és Max Verstappen fölénye a Japán Nagydíj időmérő edzésén. A saját teljesítményével mindenesetre elégedett a monacói versenyző.
Charles Leclerc, Ferrari

A Forma-1-es mezőny legjobb pilótáit is meglepte Max Verstappen, aki a Red Bull szingapúri botlását követően Japánban határozottan az asztalra csapott, és minden kritikus szót elhallgattatott. A kétszeres világbajnok az időmérő edzésen közel hét tizedmásodpercet adott a negyedik helyen leintett Charles Leclerc-nek, a múltkor pole-pozíciót szerző Carlos Sainzot pedig közel egy másodperccel előzte meg. Leclerc elképesztőnek nevezte Verstappen teljesítményét.

„Őrület, már az első szabadedzéstől formában voltak. Mi felismertük, hogy különösen az első szektor miatt sok munka vár ránk, ugyanis ott veszítjük el a legtöbb időt egy körön.”

Leclerc sajnálja a Japánban tapasztalt erőviszonyokat, ugyanis a saját köreit jó érzéssel zárta az időmérő edzésen.

„Az elégedett talán túlzó kifejezés, de a saját teljesítményemmel elégedett vagyok. Szerintem nagyon, nagyon jó kört teljesítettem, alig maradt benne valami. Ez a része nagyszerű, viszont csak a negyedik helyet érte, amiért kicsit kár. Szuzukában menni nagyszerű érzés, de kissé csalódást keltő, hogy egy ilyen jó kör csak a negyedik rajthelyet éri, hét tizedmásodperces hátránnyal” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!