Leclerc után Sainz motorját is kicseréli a Ferrari a Szaúd-arábiai Nagydíjra

A hétvégi F1-es viadalon elővigyázatosságból mindkét pilótájánál erőforrást cserél a Ferrari, de új alkatrészeket kap Sergio Perez és Lando Norris is.

Bár még csak a szezon második futamánál járunk, máris sorra jelentik be az F1-es csapatok az erőforrásokkal kapcsolatos alkatrészek cseréit. Arról már korábban beszámoltunk, hogy Charles Leclerc megkapja az idei harmadik vezérlőelektronikáját (valamint egy új belsőégésű motort és MGU-H-t), így a hétvégi futamot tízhelyes rajtbüntetéssel várja, mostanra azonban az is hivatalossá vált, hogy a csapat Carlos Sainz autójában is motorkomponenst cserél.

A spanyol pilóta a megengedett háromból a második belsőégésű motorját kapja meg, így rá jelenleg nem vár rajtbüntetés.  A Ferrari elismerte, elővigyázatosságból szerel új motorokat az autóiba.

Hirdetés
 

A Ferrari párosán kívül Lando Norris és Sergio Perez is új motorkomponensekkel várja a vasárnapi nagydíjat. A McLarennél és a Red Bullnál is vezérlőelektronikát és akkumulátort cserélnek, de rajtbüntetést egyik pilóta sem kap. Pereznél a mezőnyből egyedüliként új sebességváltót is beszerelnek az autóba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!