Lekerült Senna logója a Williams autóiról - F1VILÁG.HU

Lekerült Senna logója a Williams autóiról

Az idei szezonban már nem lesz látható a Williams versenyautóin az a logó, mellyel a csapat Ayrton Senna előtt tisztelgett a brazil versenyző 1994-es tragikus kimenetelű balesete óta.
Williams FW44

Senna az 1994-es San Marinó-i Nagydíjon szenvedett halálos balesetet a Williams autójával, a brit istálló pedig a világbajnok versenyző emléke előtt tisztelegve rendre egy S-betűt ragasztott fel versenyautóira.

A csapat ma bemutatott FW44-es modelljén viszont ez a logó már nem látható, Jost Capito csapatfőnök pedig meg is erősítette mindezt.

„Azt a döntést hoztuk, hogy a jövőbe szeretnénk tekinteni. Egy új éra vár ránk, egy új autót mutattuk be, és megújítottuk a múzeumunkat is, ahol egy különleges részlegen tisztelgünk Ayrton előtt” – mondta a szakember.

„Azt gondolom, a jövőbe kell tekintenünk, ahelyett, hogy folyamatosan mutogatnánk az S-betűt a versenyőzinknek, valahányszor autóba ülnek, emlékeztetve őket arra, hogy mi is történt. Úgy gondolom, ideje, hogy továbblépjen a csapat, és nagy tisztelettel adózunk Senna előtt, és egy külön hellyel tisztelgünk előtte a múzeumunkban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!