„Lesznek változások” a Ferrari stratégiai részlegén - F1VILÁG.HU

„Lesznek változások” a Ferrari stratégiai részlegén

HIRDETÉS
A 2022-es Forma-1-es szezon során a Ferrari csapata több látványos hibát is vétett a bokszkiállásai során, ám az új csapatfőnök már dolgozik a probléma megoldásán.
FERRARI F1 GP BRASILE DOMENICA 13/11/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Nagy fába vágta fejszéjét Frederic Vasseur, aki az Alfa Romeo csapatától távozva idén a Ferrari Forma-1-es istállójának vezetését vette át Mattia Binottótól. Vasseurre komoly teher nehezedik, hiszen a vörösök élén kis túlzással a fél világ elvárásainak kell majd megfelelnie. Első évében várhatóan különösen nagy figyelmet kap majd az alakulat bokszutcai teljesítménye, hiszen ezen a területen 2022-ben több alkalommal vétettek látványos hibát a vörösök.

A szakvezető korábban már többször kihangsúlyozta, mekkora figyelmet fordít a tavalyi bakik megértésére, most pedig azt is elárulta, a kritikus területnek számító stratégiai problémák kapcsán is igyekszik javulást hozni. Mint fogalmazott, „lesznek apróbb módosítások” a szóban forgó területen.

„Önök csak a jéghegy csúcsát látják. Amikor stratégiáról beszélnek, akkor a döntéshozónkra gondolnak, de a stratégia nem egyetlen, gombokat nyomkodó emberen múlik. Ott van a szoftver, a gyárban dolgozó emberek. Ez egy folyamat, aminek különböző emberek is a részei. Nem egyetlen személyről van szó” – szögezte le Vasseur, aki szerint a Ferrarinak nem szabad elvesznie a részletekben, ezért fontosnak tartja, milyen mentalitással vágnak neki a szezonnak.

„A sport DNS-ének része a minden területre kiható, folyamatos fejlődésre való törekvés. Mindig azon vagyunk, hogy holnap jobban dolgozzunk, mint ma. Még ha a következő öt futamra ki is javítunk egy hibát, onnantól csak még inkább arra fogunk törekedni, hogy még jobb munkát végezzünk. Bahreinben vagy nyerünk, vagy veszítünk, ez nem fogja eldönteni a világbajnoki cím sorsát. Nem veszíthetjük szem elől, mennyire hosszú lesz a szezon. Fenn kell tartanunk azt a fajta hozzáállást, amikor semmivel sem vagyunk megelégedve, és minden egyes területen fejlődni akarunk” – fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

„Lesznek változások” a Ferrari stratégiai részlegén
Norris magabiztos: Ezt meg tudjuk nyerni!
Norris a pole-ban, Perez autót tört a Magyar Nagydíj időmérőjén!
Licitálj a Verstappen által dedikált versenyfelszerelésre! 
McLaren-uralom az időmérő előtt a Hungaroringen!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!