Ma jöhet a bejelentés: Kvyat visszatér a Toro Rossóhoz - F1VILÁG.HU

Ma jöhet a bejelentés: Kvyat visszatér a Toro Rossóhoz

HIRDETÉS
Sajtóértesülések szerint a Toro Rosso Forma-1-es csapata szombaton bejelenti, hogy 2019-ben Daniil Kvyat lesz az istálló egyik versenyzője.
Fotó: Scuderia Toro Rosso

Sajtóértesülések szerint a Toro Rosso Forma-1-es csapata szombaton bejelenti, hogy 2019-ben Daniil Kvyat lesz az istálló egyik versenyzője.

Kvyat 2013-ban mutatkozott be az F1-ben az olasz kiscsapattal, 2015-ben került a Red Bull Racinghez, ahonnan azonban 2016-ban év közben elküldték gyenge teljesítménye miatt, és visszakerült a Toro Rossóhoz.

Az olasz csapat azonban tavaly – ugyancsak év közben – megvált tőle, sőt, kikerült a Red Bull kötelékéből.

Kvyat idén a Ferrari fejlesztőversenyőzeként tevékenykedik, a Red Bullnál azonban a hírek szerint újra igényt tartanának szolgálataira.

Úgy tudni, a Toro Rosso csapata szombaton, az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban jelenti be, hogy ő lesz az istálló egyik versenyzője 2019-ben.

Az F1VILÁG értesülései szerint a megállapodás már az Olasz Nagydíj hétvégéjén, Monzában megköttetett.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Brendon Hartley megtarthatja-e ülését a következő idényre. Pierre Gasly biztosan nem marad a csapatnál, hiszen ő 2019-ben már Max Verstappen csapattársa lesz a Red Bullnál.

Kvyat szerződése egyébként 2018 végéig szól a Ferrarinál, és állítólag a megállapodás egyéb részleteit – például a Lukoil nevű olajvállalat szerepét – kell tisztázni. A vállalat régóta támogatja már a gokartban, illetve a Forma-BMW-ben is támogatta Kvyat pályafutását, és a hírek szerint ismét szeretné segíteni a 24 éves oroszt.

A Toro Rosso másik ülésére egyébként Pascal Wehrlein is jó eséllyel pályázik.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!