Ma kezdődik a fiatalok tesztje Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Ma kezdődik a fiatalok tesztje Silverstone-ban

HIRDETÉS

A Mercedes kivételével valamennyi Forma-1-es csapat pályára gurul a ma kezdődő háromnapos teszten, Silverstone-ban.


A Mercedes kivételével valamennyi Forma-1-es csapat pályára gurul a ma kezdődő háromnapos teszten, Silverstone-ban.

A Brit Nagydíj helyszínéül is szolgáló versenypályán a fiatal tehetségek számára kiírt gyakorlást tartják ezen a héten, miután azonban a csapatok itt próbálják ki először a Pirelli vadonatúj abroncsait, aktív versenyzők is pályára gurulhatnak.

Ma például autóba ül a Toro Rosso istálló versenyzője, Daniel Ricciardo – ő azonban nem csapata autóját, hanem a Red Bull RB9-es versenygépét tesztelheti. Az ausztrál jó eséllyel pályázik arra, hogy átvegye idény végén távozó honfitársa, Mark Webber helyét a Milton Keynes-i alakulatnál.

Az aktív versenyzők közül megkezdi ma a munkát a Marussia versenyzője, Max Chilton is, aki Ricciardóhoz hasonlóan délután lesz szolgálatban.

A Red Bullon és a Marussán kívül a mezőny többi csapata ma még kizárólag fiatalokat ültet autóba: a Ferrarinál Davide Rigon, a Lotusnál Nicolas Prost, a McLarennél Kevin Magnussen, a Force Indiánál James Calado, a Toro Rossónál Johnny Cecotto, a Saubernél Robin Frijns, a Williamsnél Daniel Juncadella, a Caterhamnél pedig Alexander Rossi lesz szolgálatban.

A Red Bull autójában ma délelőtt láthatjuk még António Félix da Costát, míg a Marussiánál Tio Ellinast is.

Ami pedig a teszt hátralévő két napját illeti: a jelenlegi aktív versenyzők közül autóba ül Silverstone-ban Mark Webber, Adrian Sutil, Nico Hülkenberg, Pastor Maldonado, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Paul di Resta, Felipe Massa, Jean-Eric Vergne, Jules Bianchi, Giedo van der Garde, valamint Charles Pic is.

A Mercedes csapata azért nem vehet részt a háromnapos teszten, mert az FIA Nemzetközi Bírósága eltiltotta attól, miután a Spanyol Nagydíjat követően egy háromnapos gumiteszten vett részt a Pirelli felkérésére idei versenyautójával.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!