Ma már a Red Bull is elismeri, Masi hibázott Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

Ma már a Red Bull is elismeri, Masi hibázott Abu Dhabiban

HIRDETÉS
Már a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is elismeri, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi versenyigazgatója, Michael Masi hibát követett el a 2021-es szezonzáró futamon, Abu Dhabiban.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 12: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner walks in the Paddock ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 12, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A tavalyi évadzáró eseményeit valószínűleg egyetlen F1-rajongónak sem kell bemutatni: Masi vitatható döntései után a világbajnoki cím sorsa a bajnokság utolsó körében dőlt el Lewis Hamilton és Max Verstappen között – a holland pilóta javára.

Az FIA belső vizsgálata után Masit menesztették pozíciójából, miután több hibát is elkövetett a döntéshozási procedúrák során. Bő fél évvel a történtek után pedig már a Red Bullnál is belátják, a korábbi versenyigazgató követett el hibát Abu Dhabiban.

„Egyetlen hibát követett el azzal, hogy nem engedte meg az összes autónak, hogy visszavegye a körét” – ismerte el Christian Horner csapatfőnök a Cambridge-i Egyetem vitafórumán. „Azt hiszem, volt három autó, akiket a mezőny végén tartottak, és nem tudták visszavenni a köreiket. Ez volt az egyetlen hiba, amit elkövetett.”

A Red Bull csapatfőnöke arról nem tett említést, hogy Masi egy körrel hamarabb rendelte a bokszba a biztonsági autót, mint azt a szabályok előírták.

„Úgy voltam vele,  hogy rendkívül durva volt ráhúzni a vizes lepedőt, különösen nyilvánosan – és az a trollkodás, illetve abúzus, amit kapott online anélkül, hogy a szövetség mögé állt volna.”

„Sok olyan döntés volt tavaly, melyekről úgy éreztük, ellenünk hozták őket, legyen szó akár a katari időmérőn történt sárga zászlós incidensről, akár a silverstone-i ütközésről Lewisszal. De sajnáltam őt, mert több támogatást érdemelt volna, mert hihetetlenül nehéz helyzetben volt.”

Horner hozzátette, sajnálja, hogy a szezonzáró eseményei árnyékot vetettek Max Verstappen bajnoki győzelmére, ám továbbra is állítja, a holland megérdemelten lett világbajnok.

„Nyilvánvalóan nagy ügy kerekedett az abu dhabi történtekből. Kár érte, mivel Max év közbeni eredményeire bizonyos módon árnyékot vetett a dolog. A valóság az, hogy a bajnokságot egy szezon során nyeri az ember, nem egy futamon. És azt gondolom, az alapján, ahogy Max vezetett tavaly – olykor nem a legjobb autóval –, 100 százalékig megérdemelten lett világbajnok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!