Friss hírek

Ma már a Red Bull is elismeri, Masi hibázott Abu Dhabiban

Már a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is elismeri, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi versenyigazgatója, Michael Masi hibát követett el a 2021-es szezonzáró futamon, Abu Dhabiban.

A tavalyi évadzáró eseményeit valószínűleg egyetlen F1-rajongónak sem kell bemutatni: Masi vitatható döntései után a világbajnoki cím sorsa a bajnokság utolsó körében dőlt el Lewis Hamilton és Max Verstappen között – a holland pilóta javára.

Az FIA belső vizsgálata után Masit menesztették pozíciójából, miután több hibát is elkövetett a döntéshozási procedúrák során. Bő fél évvel a történtek után pedig már a Red Bullnál is belátják, a korábbi versenyigazgató követett el hibát Abu Dhabiban.

Hirdetés
 

„Egyetlen hibát követett el azzal, hogy nem engedte meg az összes autónak, hogy visszavegye a körét” – ismerte el Christian Horner csapatfőnök a Cambridge-i Egyetem vitafórumán. „Azt hiszem, volt három autó, akiket a mezőny végén tartottak, és nem tudták visszavenni a köreiket. Ez volt az egyetlen hiba, amit elkövetett.”

A Red Bull csapatfőnöke arról nem tett említést, hogy Masi egy körrel hamarabb rendelte a bokszba a biztonsági autót, mint azt a szabályok előírták.

„Úgy voltam vele,  hogy rendkívül durva volt ráhúzni a vizes lepedőt, különösen nyilvánosan – és az a trollkodás, illetve abúzus, amit kapott online anélkül, hogy a szövetség mögé állt volna.”

„Sok olyan döntés volt tavaly, melyekről úgy éreztük, ellenünk hozták őket, legyen szó akár a katari időmérőn történt sárga zászlós incidensről, akár a silverstone-i ütközésről Lewisszal. De sajnáltam őt, mert több támogatást érdemelt volna, mert hihetetlenül nehéz helyzetben volt.”

Horner hozzátette, sajnálja, hogy a szezonzáró eseményei árnyékot vetettek Max Verstappen bajnoki győzelmére, ám továbbra is állítja, a holland megérdemelten lett világbajnok.

„Nyilvánvalóan nagy ügy kerekedett az abu dhabi történtekből. Kár érte, mivel Max év közbeni eredményeire bizonyos módon árnyékot vetett a dolog. A valóság az, hogy a bajnokságot egy szezon során nyeri az ember, nem egy futamon. És azt gondolom, az alapján, ahogy Max vezetett tavaly – olykor nem a legjobb autóval –, 100 százalékig megérdemelten lett világbajnok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!