Magabiztosan debütált az AlphaTauri új autója - F1VILÁG.HU

Magabiztosan debütált az AlphaTauri új autója

HIRDETÉS
116 megtett körrel zárta a Forma-1-es csapatok első barcelonai tesztnapját az AlphaTauri csapata. Az istálló színeiben Daniil Kvyat róhatta a köröket.
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 19: Daniil Kvyat of Russia driving the (26) Scuderia AlphaTauri AT01 Honda leaves the pitlane during day one of Formula 1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 19, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-235J6RRA91W11 // Usage for editorial use only //

A korábban Toro Rosso néven versenyző istálló teljes arculatváltáson esett át, az új autóról pedig múlt héten, Salzburgban hullt le a lepel – erről az F1VILÁG.HU nemrég egy exkluzív riportfilmet is készített, mely számos egyéb videó mellett elérhető Youtube-csatornánkon is.

Az AT01-es kódjelű versenyautó első igazi tesztnapja jól sikerült: különösebb gondok nélkül rótta a köröket, Daniil Kvyat pedig ennek megfelelően elégedett is volt a kezdéssel.

„Szerintem igazán kellemes nap volt, nem voltak különösebb gondjaink, és megbízhatóan ment az autó” – mondta az orosz versenyző a tesztnap végén.

„Már rögtön nagyon otthon éreztem magam az új autóban. Sikeresen elvégeztük az ilyenkor szokásos rutinellenőrzéseket a nap elején, emiatt egy kicsit lassan indult a program, de ezek mindenképpen szükségesen az első teszten.”

„Amint ezzel végeztünk, futhattunk néhány jó kört, és elkezdhettem jobban megismerni az új autót. Dolgoztunk a beállításokon is – néhány olyanon, amit nem igazán próbálgatunk a versenyhétvégéken. Nehéz még túl sokat mondani a télen elért fejlődésről, hiszen először köröztünk az autóval, így kell még egy kis idő, mire megfelelően ráérzünk majd.”

Kvyat egyébként az 5. legjobb idővel zárta a napot, 7 tizeddel lemaradva az élen végző Lewis Hamiltonnál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!