Magnussen: Még mindig nem hiszem el! - F1VILÁG.HU

Magnussen: Még mindig nem hiszem el!

Kevin Magnussen és a Haas istálló első pole pozícióját szerezte az F1-es Brazil Nagydíj esős időmérő edzésén – a történteket maga a dán versenyző is alig hiszi el.

Óriási a boldogság a Haas csapatánál: a Brazil Nagydíj pénteki időmérő edzésén Magnussen megszerezte az első rajtkockát az istálló számára, miután George Russell kicsúszása és az eső megkavarta az eseményeket. 

A mezőny számított a csapadékra, így a Q3-ban már a zöld jelzés előtt felsorakoztak a versenyzők a bokszutcában, hogy minél hamarabb teljesíthessék gyorskörüket. Magnussen volt az, aki elsőként gurult pályára, és számára sikerült legjobban az első mért kör: rögtön az élre állt. 

Ez éppen azelőtt történt, hogy George Russell a kavicságyba csúszott, ami miatt piros zászlóval megszakították az edzést – az újraindításkor azonban már esett az eső, így senkinek nem volt esélye javítani. 

 „Még mindig nem hiszem el” – nyilatkozta Magnussen a Sky Sports televíziónak az időmérőt követően. 

A csapat fantasztikus munkát végzett, hogy elsőként küldött ki a bokszutcába, így a legjobb pálya állt rendelkezésemre. Elkezdett esni, szóval ez volt a döntő része a dolognak” – folytatta a boldog dán. 

Magnussen még 2014-ben, első mclarenes versenyén dobogóra állhatott, azonban azóta sem sikerült hasonló eredményt elérnie – a Haas-pilóta elárulta, ez a pole most sokkal jobb érzés, mint az akkori.  

„Akkor nem tudtam, mire számítsak. Akkor egy arrogáns kisgyerekként érkeztem, azt gondoltam, én vagyok a király. Aztán sok leckét tanultam ezután, láttam, hogy mennyire nehéz ez a sport” – mondta a 30 éves pilóta. „Most pole pozícióban vagyok, szóval csak élvezni fogom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!